16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Έχουμε δει το τελευταίο iMac 27 ιντσών; Είναι οριστικό το τέλος της σειράς αυτής;

    Αμέσως μετά την εκδήλωση “Peek performance” της Apple την Τρίτη, στην οποία παρουσίασε το Mac Studio και την Οθόνη Στούντιο 27 ιντσών, η Apple διέκοψε αθόρυβα το iMac 27 ιντσών που τροφοδοτείται από intel. Αυτό άφησε ορισμένους παρατηρητές να αναρωτιούνται αν θα δούμε ένα νέο μεγαλύτερο iMac αργά ή γρήγορα, ή αν το υπάρχον iMac 24 ιντσών είναι τόσο μεγάλο και ισχυρό για να είναι το μόνο της iMac σειράς πλέον.

    Μετά την παρουσίαση του Mac Studio και της Studio Display στην ανοιξιάτικη εκδήλωση της Apple, ο John Ternus, SVP της εταιρείας, δήλωσε ότι η μετάβαση της σειράς Mac σε επεξεργαστές της Apple έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, “με μόνο ένα ακόμη προϊόν να αναμένεται το: Mac Pro”.

    Το σχόλιο ερμηνεύτηκε από ορισμένους ότι η Apple βλέπει το Mac Studio και την Studio Display ως φυσικές αντικαταστάσεις για το iMac 27 ιντσών. Πράγματι, σε συνομιλίες με το MacRumors, η Apple έχει προτείνει ότι οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες iMac 27 ιντσών που επιθυμούν να αναβαθμίσουν θα πρέπει να εξετάσουν τα ξεχωριστά προσφερόμενα προϊόντα Studio, ενώ το iMac 24 ιντσών είναι διαθέσιμο για όσους εξακολουθούν να αναζητούν μια εμπειρία all-in-one.

    Παράλληλα η Apple επιβεβαίωσε επίσης στο Ars Technica αυτή την εβδομάδα ότι το iMac των 27 ιντσών έχει “φτάσει στο τέλος της ζωής του”.

    Παρά αυτές τις εξελίξεις, δεν έχουν όλοι εγκαταλείψει την ελπίδα ότι η Apple θα αποκαλύψει ένα μεγαλύτερο iMac στο μέλλον, αν και ίσως όχι τόσο σύντομα όσο πρότειναν προηγουμένως οι φήμες. Τους τελευταίους μήνες, επίμονες φήμες από πολλές πηγές έχουν δείξει ότι η Apple ετοιμάζει ένα μεγαλύτερο all-in-one desktop Mac.

    Ο αξιόπιστος αναλυτής Ross Young τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι ένα iMac Pro θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2022. Ωστόσο, μετά την παρουσίαση της Apple για το Mac Studio και την οθόνη Studio 27 ιντσών στις 8 Μαρτίου, ο Young δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό ισχύει. Ο Young εξήγησε ότι οι πηγές του δεν γνώριζαν τον διαχωρισμό μεταξύ του iMac, του Mac Studio και της Studio Display, και έτσι δημιουργήθηκε μια σύγχυση στα ακριβή σχέδια της Apple πριν από την ανοιξιάτικη εκδήλωση αυτής της εβδομάδας.

    Τα τελευταία σχόλια του Young φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που μοιράστηκε ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo, ο οποίος αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι ένα “iMac Pro” δεν θα ξεκινήσει μέχρι το 2023. Ο καλά συνδεδεμένος δημοσιογράφος του Bloomberg Mark Gurman αυτή την εβδομάδα επανέλαβε επίσης την προσδοκία του ότι ένα iMac Pro εξακολουθεί να βρίσκεται στα πλάνα της Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.