17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Έχετε iPhone 4s ή iPad 2; Γιατί δεν πρέπει να πάτε στο iOS 8

    IMG_00521-640x417

    Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 8 δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έχοντας κάποιο iPhone 4S ή iPad 2 αλλά και iPad Mini προχώρησαν σε αυτή την αναβάθμιση αφήνοντας πίσω το iOS 7. Για τους περισσότερους αυτή η ενέργεια οδήγησε σε συσκευές πολύ πιο αργές σε σημείο εκνευρισμού μάλιστα.

    Η Apple με το iOS 8.1.1 υποσχέθηκε πως θα έλυνε το πρόβλημα της ταχύτητας και την απόδοσης για παλαιότερες συσκευές αναγνωρίζοντας έμμεσα την παραπάνω συμπεριφορά.

    Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους το iOS 8.1.1 βελτίωσε κάπως την απόδοση της παλαιότερης συσκευής τους αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είδαν κάποια δραματική αλλαγή οι τις ταχύτητες που είχαν με το iOS 7.

    Στο Ars Technica, σήμερα έκαναν μια σειρά από τεστ σε iPhone 4S και iPad 2 με εγκατεστημένα τα iOS 8.1.1, iOS 7, και iOS 7.1.2. Το συμπέρασμα αυτών των συγκριτικών ήταν το εξής:

    “Φορτώσαμε κάποιες εφαρμογές στο τηλέφωνο 3 φορές, χειροκίνητα κλείνοντας κάθε μια κάθε φορά και μετρώντας τον χρόνο με ένα ρολόι ακριβείας. Εν συνεχεία βγάλαμε τον μέσο χρόνο τρεις φορές για κάθε τελική προσπάθεια. Με βάση αυτό το iOS 8.1.1 βελτιώνεται ελαφρά για συσκευές με τον A5 επεξεργαστή. Οι ταχύτητες φόρτωσης των εφαρμογών παραμένουν οι ίδιες μετά την iOS 8 αναβάθμιση και σίγουρα είναι πιο αργές από το iOS 7.1— Το Safari είναι η μόνη εφαρμογή που φαίνεται να έχει καλύτερες ταχύτητες αλλά και πάλι η βελτίωση δεν είναι σημαντική”

    Γνωρίζοντας πως τα iPhone 4S και iPad 2 έχουν μόνο 512MB RAM το Ars υπολόγισε και πόσο γρηγορότερα φορτώνονται τα tabs από την μνήμη των συσκευών. Σε αυτό το τεστ υπήρχαν κάποιες βελτιώσεις αλλά συμπερασματικά κατέληξαν στο να πουν πως η τελευταία αναβάθμιση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για παλαιότερες συσκευές.

    Έτσι λοιπόν αν έχει ένα iPhone 4S ή ένα iPad 2 αν αναβαθμίσετε στο iOS 8 σίγουρα θα έχετε μειωμένες αποδόσεις ειδικά σε σύγκριση με το iOS 7.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles