16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Έτσι λειτουργεί το Center Stage χαρακτηριστικό των 2021 iPad Pro | Βίντεο

    Τα reviews για τα 2021 iPad Pro έγιναν σήμερα διαθέσιμα και έτσι μπορούμε να δούμε καλύτερα ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό των νέων M1 iPad Pro που ακούει στο όνομα Center Stage.

    Πολλοί reviewers έκαναν αναφορά σε αυτό αλλά το MacStories του Federico Vitticci έδωσε την καλύτερη εξήγηση για το πως λειτουργεί.

    Για αυτό το χαρακτηριστικό η Apple άλλαξε την εμπρόσθια κάμερα των 2021 iPad Pro σε μια 12MP με wide φακό που σημαίνει πως το iPad μπορεί να έχει εικόνα σε 122 μοίρες.

    Η Apple αναφέρει:

    “Το νέο Center Stage χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί την ultra wide κάμερα και αλγορίθμους μηχανικής μάθησης για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχετε σε μια βίντεο κλήση. Καθώς κινήστε στον χώρο η κάμερα σας ακολουθεί.”

    Κάποιες φορές υπάρχουν διαφορές βέβαια σε αυτά που αναφέρει η Apple και στην πραγματικότητα αλλά όχι αυτή την φορά. Σύμφωνα με τον Vitticci η αίσθηση είναι πως η κάμερα μέσα στο iPad κάνει μια φυσική κανονική κίνηση.

    “Την πρώτη φορά που δοκιμάζει κάποιος το Center Stage σε μια βίντεο κλήση το εφέ σου σηκώνει την τρίχα και σε κερδίζει άμεσα. Αρχικά μοιάζει σαν η κάμερα να έχει μια φυσική κίνηση μέσα στην συσκευή.”

    Ο ίδιος έκανε μια σειρά από πειράματα. Το πρώτο ήταν να αλλάζει θέση στον χώρο για να δει πως θα τον ακολουθεί η κάμερα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

    Video: MacStories

    Σε άλλο πείραμα πρόσθεσε και δεύτερο άτομο στο ίδιο πλαίσιο. Η κάμερα κάνει ζουμ έτσι ώστε να εστιάσει και στα δύο άτομα την ίδια στιγμή ταυτόχρονα και μάλιστα όλα αυτά γίνονται εντυπωσιακά γρήγορα.

    Video: MacStories

    Τέλος αποφάσισε να κάνει ακόμη ένα πείραμα με το βίντεο να ξεκινάει χωρίς να υπάρχει κάποιο άτομο. Εκεί παρατήρησε πως το Center Stage μπορεί να δει άτομα πριν εμφανιστούν στην πραγματικότητα στην οθόνη και έτσι άμεσα να κάνει ζουμ πάνω τους.

    Video: MacStories

    Το μόνο μειονέκτημα που αναφέρει και ο reviewer της The Verge είναι η ίδια η θέση της κάμερας που είναι σε λάθος μέρος μιας και η εμπρόσθια κάμερα έχει τοποθετεί και φέτος με το σκεπτικό ότι κάποιος κρατάει το iPad Pro και κάνει κάποια βίντεο κλήση όπως θα έκανε με ένα iPhone.

    Photo: The Verge

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.