22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Έρχεται ο browser της Microsoft στα Mac μετά από 15 χρόνια

    Μόλις χθες, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα φέρει τον περιηγητή Edge στο Mac, πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.

    Η ίδια η Microsoft ανέφερε τα εξής:

    «Ο Microsoft Edge θ’ αναβαθμίζεται πλέον πιο συχνά και θα υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows. Αναμένουμε, επίσης, να φέρουμε τον Microsoft Edge και σε άλλες πλατφόρμες λογισμικού, όπως είναι το macOS».

    Τα νέα αυτά έγιναν γνωστά ως μέρος μιας μεγαλύτερης ανακοίνωσης της Microsoft πως ο Edge θα «χτιστεί» εκ νέου βασισμένος στην μηχανή ανοιχτού λογισμικού που χρησιμοποιεί ο Chromium, την ίδια μηχανή που χρησιμοποιήθηκε και για τον Google Chrome. Η ίδια η Microsoft αναφέρει πως αναμένει να έχεις κάποια δοκιμαστική έκδοση του νέου Edge στις αρχές του 2019, την οποία οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάσουν.

    Ωστόσο, είναι άγνωστο για το αν αυτή η πρώτη έκδοση θα είναι διαθέσιμη τόσο για Windows όσο και για macOS.

    Ο Edge είναι ο επιτυχημένος web browser που έφερε η Microsoft μετά τον Internet Explorer (μεγάλη η χάρη του) στα Windows το 2015, μαζί και με μια έκδοση για κινητά iOS και Android. Θα είναι ο πρώτος web browser της Microsoft σε Mac μετά από 15 χρόνια, όπου ο Internet Explorer είχε λάβει την τελευταία αναβάθμιση για Mac το 2003 τον Ιούνιο.

    Αξίζει, τέλος, ν’ αναφερθεί πως ο Internet Explorer ήταν ο επιλεγμένος web browser στο Mac μεταξύ 1998 και 2003, όπου το 2003 η Apple κυκλοφόρησε τον Safari για τα Mac OS X Panther.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles