16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Έπεσε το σύστημα τηλεκπαίδευσης | Σοβαρά προβλήματα στην πρεμιέρα του συστήματος

    Πρεμιέρα με κρασάρισμα για το σύστημα τηλεκπαίδευσης που όπως καταγγέλλουν γονείς πέφτει συνεχώς με αποτέλεσμα τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου να έχουν προβλήματα στην παρακολούθηση των μαθημάτων. Σοβαρά προβλήματα και στην τηλεκπαίδευση των φοιτητών.

    Το υπουργείο Παιδείας επιμένει, πάντως ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι οι πλατφόρμες του, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά. Αυτό που δεν λέει το υπουργείο Παιδείας είναι μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (sch.gr) δεν μπορεί να γίνει καμιά σύνδεση με τους ιστότοπους  των σχολείων. Το υπουργείο Παιδείας αποδίδει την κατάρρευση του συστήματος της Cisco Webex ίσως σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

    Παράλληλα ανακοινώθηκε το αυτονόητο, ότι δεν θα πάρουν απουσία οι μαθητές που δεν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα.

    Τα προβλήματα συναντόνται σε σχολεία της Πάτρας, των Γρεβενών, του Ρεθύμνου και σε πολλά σχολεία της Αττικής, όπως Περιστέρι, Καισαριανή, Βύρωνα, Υμηττό, Καρέα, Νέο Κόσμο, Άλιμο.

    Να σημειωθεί ότι από σήμερα είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊού, για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Η έναρξη των μαθημάτων μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το αρμόδιο υπουργείο κάλεσε τους χρήστες  των τηλεπικοινωνιακών δικτύων να αποφεύγουν τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ, επειδή με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.