17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ένα MacBook Air 15 ιντσών θα μπορούσε να είναι η τέλεια συσκευή για πολλούς χρήστες

    Μια νέα έκθεση χθες ανέφερε ότι η Apple εργάζεται σε ένα νέο MacBook Air 15 ιντσών, για πιθανή κυκλοφορία το 2023.

    Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο, αλλά για εμάς ένα τέτοιο MacBook θα έχει τεράστιο νόημα και θα μπορούσε να είναι το τέλειο μοντέλο μηχάνημα για πολλούς χρήστες.

    Η Apple έχει παραδοσιακά συσχετίζει το μέγεθος της οθόνης με τη δύναμη. Το MacBook Air προσέφερε μικρά μεγέθη οθόνης (τόσο μικρά όσο 11 ίντσες) και μέτρια ισχύ. Το MacBook Pro προσέφερε μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης (έως 17 ίντσες) και υψηλότερες προδιαγραφές.

    Από τη μία πλευρά της εξίσωσης, αυτό είχε νόημα. Εάν θέλετε ένα ισχυρό μηχάνημα κατάλληλο για την εκτέλεση επαγγελματικών οπτικοακουστικών εφαρμογών, πιθανότατα θέλετε μια οθόνη αξιοπρεπούς μεγέθους. Έτσι, μια μεγάλη οθόνη σημαίνει αυτόματα και πιο ισχυρό hardware.

    Αλλά η Apple φαινομενικά ξέχασε να κοιτάξει την άλλη πλευρά αυτής της εξίσωσης. Οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν μια μεγάλη οθόνη χωρίς να χρειάζονται τεράστια επεξεργαστική ισχύ. Αυτοί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν στη συνέχεια να πληρώσουν το σημαντικό ποσό για ένα MacBook Pro όταν δεν είχαν ανάγκη για τις υψηλότερες προδιαγραφές που προσφέρει και που δεν έκαναν καμία διαφορά στην καθημερινότητα τους.

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν ένα MacBook Air με μεγάλη οθόνη. Το να μπορείς να δουλεύεις με δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα είναι προφανές. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε επαγγελματικές εφαρμογές για να ζητάτε κάτι τέτοιο. Ένας μαθητής μπορεί να έχει έναν ιστότοπο ανοιχτό καθώς γράφει μια εργασία. Ένας μάγειρας μπορεί να έχει μια συνταγή ανοιχτή καθώς συντάσσει μια λίστα αγορών και πολλά πολλά ακόμη…. Υπάρχουν αμέτρητες πιθανότητες.

    Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι οι παλαιότεροι χρήστες με θέματα στην όραση τους που θέλουν μεγαλύτερη οθόνη για λόγους χρηστικότητας.

    Ένα άλλο είναι η καθηλωτική εικόνα μιας μεγαλύτερης οθόνης όταν παρακολουθείτε ταινίες και μπορούμε σίγουρα να βρούμε και άλλα παραδείγματα.

    Φυσικά, η Apple θα διατρέχει τον κίνδυνο να κανιβαλίσει ορισμένες από τις πωλήσεις του MacBook Pro, αλλά η εταιρεία πάντα έλεγε ότι δεν φοβάται να το κάνει. Πράγματι, η Apple εδώ και μερικά χρόνια προωθεί το iPad ως υποκατάστατο του MacBook για πολλούς χρήστες.

    Ελπίζουμε πραγματικά αυτή η έκθεση να είναι αληθινή: Θα κάνει πολλούς ανθρώπους πολύ χαρούμενους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.