22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Έγινε η Siri στην Ρωσία ομοφοβική; Δείτε το βίντεο

    iOS-7-Could-Deliver-Siri-2-0-Evolved-Apple-Job-Posting-Suggests-2

    Η ρωσική έκδοση της Siri έγινε διαθέσιμη νωρίτερα μέσα στο μήνα και σίγουρα η παρουσία της ψηφιακής αυτής βοηθού στην χώρα ικανοποίησε πολλούς χρήστες της Apple.

    Πάρα αυτά είχαμε κάτι που κανένας δεν το περίμενε μιας και η Siri έδειξε να είναι ιδιαίτερα ομοφοβική με βάση τις απαντήσεις που έδινε στους χρήστες.

    Σύμφωνα λοιπόν με έναν YouTube χρήστη η Siri όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με bar ομοφυλοφίλων αλλά πήγε και ένα βήμα παραπέρα δίνοντας άκρως ομοφοβικές απαντήσεις. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες η Siri ντρέπεται να μιλήσει για το θέμα των ομοφυλοφίλων καθώς και είναι αρνητική σε ένα gay γάμο.

    “Siri, πες μου για ένα gay γάμο” ήταν η ερώτηση του χρήστη με την ψηφιακή βοηθό της Apple να απαντάει “Alex, είσαι τόσο ξεδιάντροπος”

    Το παραπάνω και αν υποθέσουμε πως όντως το βίντεο δεν έχει δεχτεί κάποια επεξεργασία είναι αντιδιαμετρικά αντίθετο με τα πιστεύω της Apple περί διαφορετικότητας καθώς και τον αγώνα του Tim Cook για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

    Τι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν στην ψηφιακή βοηθό της Apple;

    Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως κάτι παρόμοιο παρουσιάστηκε και στις πρώτες εκδόσεις της Siri στα Αγγλικά. Τότε οι χρήστες είχαν κατηγορήσει την ψηφιακή βοηθό γιατί δεν έδινε πληροφορίες για κλινικές όπου κάποια γυναίκα θα μπορούσε να κάνει έκτρωση.

    Η Apple δεν έκανε κάποια επίσημη δήλωση για το παραπάνω αν και εκπρόσωπος της Apple το ονόμασε ως ένα bug που πλέον έχει διορθωθεί.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles