21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Άποψη: Το ελεύθερο που έδωσε η Apple στους προγραμματιστές για περισσότερη χρήση RAM στην iPadOS 15 ξεκλειδώνει τα M1 iPad Pro

    Όταν η Apple ανακοίνωσε τα νέα M1 iPad Pro πίσω τον Απρίλιο με την νέα mini-LED οθόνη, το M1 επεξεργαστή, και μέχρι 2TB αποθηκευτικού χώρου και 16GB RAM ένα ήταν αυτό που έλειπε: το λογισμικό που θα έκανε χρήση όλων αυτών των τρομερών χαρακτηριστικών.

    Δύο μήνες μετά την παρουσίαση του M1 iPad Pro και η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά την iPadOS 15 αλλά χωρίς κάποια επαγγελματική εφαρμογή, χωρίς ενσωμάτωση του Xcode ενώ ακόμη και το 16GB RAM iPad Pro φάνηκε πως στις εφαρμογές που θα τρέχανε σε αυτό θα επιτρεπόταν η χρήση μέχρι 5GB RAM εξαιτίας περιορισμών που έθετε το ίδιο το λογισμικό.

    Ευτυχώς τα πράγματα όμως άλλαξαν. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την κοινοποίηση ενός κειμένου που ενημέρωνε τους προγραμματιστές εφαρμογών πως θα είχαν πρόσβαση στην RAM στην iPadOS 15. Ο περιορισμός λοιπόν που είχε τοποθετηθεί από την Apple στις παλαιότερες εκδόσεις των λογισμικών για το iPad δεν θα υπάρχει πλέον.

    Με αυτή την αλλαγή φαίνεται πως το iPadOS 15 ξεκινάει να ελευθερώνει σιγά σιγά όλα εκείνα που μπορεί να προσφέρει το M1 iPad Pro.

    Μια σειρά προγραμματιστών λοιπόν θα έχουν την χαρά και την δυνατότητα να ξεκλειδώσουν περισσότερες λειτουργίες στις εφαρμογές τους και ειδικά στο θέμα της επεξεργασίας.

    Μπορεί να είναι μια μικρή κίνηση από πλευράς Apple αλλά αλλάζει όλη την νοοτροπία των προγραμματιστών που μπορούν επιτέλους να παρουσιάσουν επαγγελματικές εφαρμογές για το M1 iPad Pro και που φυσικά οι χρήστες θα ικανοποιηθούν να χρησιμοποιήσουν.

    Φυσικά είμαστε λίγο νωρίς ακόμη και πρέπει να μάθουμε πόση περισσότερη RAM επιτρέπει η Apple στους προγραμματιστές και επίσης πως και με αυτό οι προγραμματιστές μπορούν να ξεκλειδώσουν τις απίστευτες επιδόσεις του M1 iPad Pro. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια αρχή.

    Η αλήθεια είναι πως οι χρήστες περιμέναν να κάνουν πολλά περισσότερα με το M1 iPad Pro αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και αυτό είναι ένα iPad και αυτό που θα κάνει η Apple με την iPadOS 15 είναι να κάνει ευκολότερο για τους χρήστες να αντιληφθούν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iPad ως έναν υπολογιστή.

    Σε αυτό το μήκος κύματος στην iPadOS 15 είναι ευκολότερο κάποιος να καταλάβει τα Split View και Slide Over χαρακτηριστικά. Η χρήση ενός Smart Keyboard ή Magic Keyboard και ξαφνικά ο χρήστης έχει μια σειρά από νέες συντομεύσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει. Στην νέα έκδοση του λογισμικού οι χρήστες μπορούν να κάνουν τα περισσότερο στο iPad με την χρήση ενός trackpad και πληκτρολογίου και να χρησιμοποιούν την αφή μόνο όταν είναι κάτι που δίνει την αίσθηση μεγαλύτερης χρηστικότητας.

    Το Center Stage χαρακτηριστικό επίσης στα M1 iPad Pro είναι ακόμη μια προσθήκη που λύνει το πρόβλημα με την θέση της FaceTime κάμερας σε αυτά ενώ η mini-LED οθόνη που βρίσκεται στο 12.9 ιντσών μοντέλο πραγματικά δίνει μια απίστευτη ποιότητα απεικόνισης από κάθε άποψη.

    Παρά το γεγονός πως πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν μια Final Cut Pro εφαρμογή μια μια Xcode εφαρμογή για πρώτη φορά στο iPad, αν η Apple δίνει στους χρήστες περισσότερες επιλογές, όπως για παράδειγμα με το Swift Playgrounds που επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίσει μια εφαρμογή απευθείας από το iPad καθώς και η δυνατότητα περισσότερης χρήσης RAM για τους προγραμματιστές εφαρμογών σίγουρα βοηθάει έτσι ώστε το M1 iPad Pro να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.