14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Άποψη: Γιατί η Apple έχει μια εμμονή για ένα iPhone χωρίς θύρες;

    Η Apple για ακόμη μια φορά φημολογείται ότι θα εγκαταλείψει την Lightning θύρα φόρτισης ολοκληρωτικά σε ένα μελλοντικό iPhone και πιθανόν στην iPhone 13 σειρά. Το ερώτημα είναι γιατί;

    Σύμφωνα με διαρροές η Apple έχει βάλει τους μηχανικούς της να δουλεύουν σε πιθανές λύσεις για προβλήματα που θα δημιουργήσει μια τέτοια κίνηση μη ύπαρξης μιας Lightning θύρας – και ειδικά στο πως θα γίνεται η επαναφορά – recovery της συσκευής.

    Αν αφαιρεθεί η Lightning θύρα από το iPhone τότε αυτόματα θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα επαναφοράς της συσκευής που υπάρχει στο Apple Watch για χρόνια τώρα. Πιο συγκεκριμένα δεν θα μπορεί να γίνει επαναφορά της συσκευής χωρίς αυτή να χρειαστεί να επιστρέψει πίσω στην εταιρεία.

    Για αυτό το λόγο οι μηχανικοί της φημολογούνται πως εδώ και πολύ καιρό προσπαθούν να βρουν λύση σε αυτό το θέμα.

    Γνωστός leaker αναφέρει:

    “Αυτό που έχω μάθει πάνω σε αυτό ονομάζεται Internet Recovery. Η Apple έχει βάλει τόσο τις ομάδες λογισμικού όσο και hardware να βρουν πως αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπου. Επίσης στο θέμα του λογισμικού η εταιρεία έχει βάλεις μια σειρά προγραμματιστών να δημιουργήσουν μια σταθερή και αξιόπιστη λύση έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν επαναφορά την συσκευή τους από το σπίτι τους και χωρίς να χρειαστεί να πάνε σε κάποιο Apple Store ή εξουσιοδοτημένο service της εταιρείας. Οι προγραμματιστές φαίνεται πως αυτή την στιγμή έχουν μια σειρά από αξιόλογες προτάσεις.”

    Το παραπάνω σημαίνει πως η Apple πραγματικά σκέφτεται να “σκοτώσει” την Lightning θύρα μια και καλή. Θα πρέπει λοιπόν να έχει τους λόγους της για αυτό αλλά πραγματικά δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να σκεφτούμε ποιοι μπορεί να είναι αυτοί….

    Το να αυξηθεί η ανθεκτικότητα της συσκευής στο υγρό στοιχείο με την αφαίρεση της Lightning θύρας είναι κάτι θετικό πολύ αλλά τα iPhones ήδη έχουν αποδείξει πως έχουν μια πολύ καλή ανθεκτικότητα πάνω σε αυτό. Επίσης ακόμη θα χρειαστεί να υπάρχει η SIM tray καθώς και οι τρύπες για τα ηχεία στο κάτω μέρος. Έτσι ένα iPhone δεν θα είναι ποτέ 100% σφραγισμένο από την επαφή του με το υγρό στοιχείο είτε η Apple αφαιρέσει την Lightning θύρα είτε όχι.

    Θα μπορούσε η Apple να παρουσιάσει λεπτότερες συσκευές αν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια; Ναι είναι κάτι που μπορεί να ισχύει αλλά η ιστορία έχει δείξει πως τα πολύ λεπτά iPhone έχουν θέματα στην ανθεκτικότητα σε πιέσεις στο σασί τους και μπορεί να λυγίζουν εύκολα. Ίσως λοιπόν η Apple θέλει να κάνει αυτή την ενέργεια για να αυξήσει το μέγεθος της μπαταρίας της συσκευής;

    Επίσης έχουμε την φήμη για επιστροφή του Touch ID αυτή την φορά κάτω από την οθόνη. Μπορεί λοιπόν η Apple να χρειαστεί περισσότερο χώρο στο σασί για να το κάνει αυτό; Ίσως αλλά μάλλον όχι αν αναλογιστούμε πως η Samsung για παράδειγμα έχει παρουσιάσει μια τέτοια υλοποίηση διατηρώντας παράλληλα την USB-C θύρα φόρτισης για την συσκευή.

    Γιατί λοιπόν η Apple να θέλει να αφαιρέσει την Lightning θύρα; Συνήθως θα λέγαμε πως τελικά κάτι τέτοιο είναι μόνο μια φήμη και τελικά δεν θα κάνει κάτι τέτοιο. Ακούμε όμως όλο και περισσότερες πηγές να αναφέρουν μια τέτοια αλλαγή και ξέρουμε καλά το ότι όπου υπάρχει καπνός σίγουρα υπάρχει και φωτιά. Η Apple λοιπόν θα παρουσιάσει αργά ή γρήγορα μια iPhone συσκευή χωρίς θύρα σύνδεσης.

    Σήμερα όμως δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε μια τέτοια ενέργεια και είμαστε σίγουροι και πως πολλοί κατασκευαστές τρίτων αξεσουάρ της Apple σκέφτονται ακριβώς το ίδιο με εμάς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.