20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ότι δεν ανακοίνωσε η Apple στο Mac event του Νοεμβρίου

    H Apple λανσάρισε τον πρώτο M1 επεξεργαστή της για Macs στο event του Νοεμβρίου της με την ονομασία One More Thing. Τα νέα MacBooks και Mac mini μοιάζουν πολύ εντυπωσιακά ενώ παράλληλα είχαμε και το ντεμπούτο του macOS Big Sur λογισμικού στο ευρύ κοινό. Πάρα αυτά μια σειρά από αναμενόμενα Apple προϊόντα δεν έκαναν την εμφάνιση τους. Παρακάτω σας έχουμε αυτή την λίστα.

    Το One More Thing event της Apple ήταν το τρίτο ψηφιακό event κατά σειρά της εταιρείας το Φθινόπωρο. Μετά από την αναμονή για τις ανακοινώσεις για μια σειρά από αξεσουάρ και άλλα προϊόντα που δεν τα είδαμε στο Apple Watch/iPad event ή στο iPhone 12 event η ελπίδα ήταν πως κάποια από αυτά θα έκαναν την εμφάνιση τους μαζί με τα νέα Macs στις 10 Νοεμβρίου.

    Τελικά η Apple κράτησε αυτό το event σύντομο και στα 45 λεπτά και δεν συμπεριέλαβε κάποιες άλλες ανακοινώσεις.

    AirTags

    AirTags are coming soon

    Πίσω τον Απρίλιο του 2019 είχαμε την πρώτη έγκυρη πληροφορία ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια tracking συσκευή όπως αυτές της Tile. Αργότερα μάθαμε πως η ονομασία που θα χρησιμοποιήσει η Apple είναι AirTag. Αυτό τον Απρίλιο η ίδια η Apple κατά λάθος αποκάλυψε αυτή την ονομασία επιβεβαιώνοντας την σε ένα βίντεο υποστήριξης στο YouTube που έσπευσε άμεσα να το αφαιρέσει.

    Έτσι έχει περάσει πολύς καιρός που αναμένουμε να δούμε τα AirTags να φτάνουνε και δεν τα είδαμε ούτε τον Νοέμβριο. Αυτό μπορεί να οφείλετε βέβαια στο γεγονός πως η Apple αντιμετωπίζει κάποιες καθυστερήσεις που δεν περίμενε.

    Στις αρχές Οκτωβρίου ο γνωστός leaker Jon Prosser ανέφερε πως τα AirTags θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο του 2021, αλλά εν συνεχεία και πριν το iPhone 12 event ανέφερε πως ήταν προγραμματισμένα για λανσάρισμα μαζί με την iOS 14.3 τον Νοέμβριο. Ο επίσης αξιόπιστος leaker L0vetodream ανέφερε τον Οκτώβριο πως έρχονται και μάλιστα σε δύο διαφορετικά μεγέθη.

    Η iOS 14.3 beta στο πηγαίο κώδικα της έχει αναφορές για ακόμη μια φορά για τα AirTags ακόμη και για την διαδικασία ζευγοποίησης τους με την συσκευή του χρήστη.

    Το καλό νέο λοιπόν είναι πως η συσκευή αυτή είναι ενεργή ακόμη στα πλάνα της Apple αλλά δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αυτή την στιγμή πότε η εταιρεία θα αποφασίσει να την παρουσιάσει στο ευρύ κοινό.

    AirPods Studio

    Τα πρώτα εικονίδια του επερχόμενου over-ear σετ ακουστικών της Apple έκαναν την εμφάνιση τους πίσω τον Μάρτιο στις πρώτες εκδόσεις της iOS 14. Έκτοτε διαβάσαμε μια σειρά από πληροφορίες για το τι να περιμένουμε από αυτά.

    Τον Απρίλιο το Bloomberg ανέφερε ως θα έρθουν με μαγνητικά earpads και headband το οποία ο χρήστης θα μπορεί να τα αλλάζει κατά βούληση και πως θα γινόντουσαν διαθέσιμα φέτος. Ο γνωστό αναλυτής Ming-Chi Kuo επίσης έκανε την ίδια πρόβλεψη για αυτό τον σχεδιασμό με μαγνήτες αναφέροντας πως η παραγωγή τους θα ξεκινούσε στα μέσα του 2020.

    Τον Μάιο το 9to5Mac άκουσε από πολλές πηγές πως το νέα αυτά ακουστικά της Apple θα έχουν μια αναγνώριση των αυτιών αλλά και του λαιμού του χρήστη μαζί με άλλα χαρακτηριστικά την ίδια στιγμή που ο Jon Prosser ανέφερε πως το όνομα τους θα είναι AirPods Studio και πως θα έρθουν με μια τιμολόγηση στα $349.

    Φτάνοντας στον Σεπτέμβριο είναι μια πρώτη θεωρητικά ματιά σε μια φωτογραφία τους για την Sport έκδοση τους με την εικόνα να ταυτίζεται με όσα είχε αναφέρει το Bloomberg τον Απρίλιο.

    “Prototypes of the headphones have a retro look with oval-shaped ear cups that swivel and a headband connected by thin, metal arms.”

    Τον Οκτώβριο ο Prosser ανέφερε πως τα AirPods Studio αντιμετώπιζαν ένα πρόβλημα στην παραγωγή τους που θα καθυστερούσε την διάθεση τους στην καλύτερη τον περιπτώσεων για τον Δεκέμβριο. Επίσης ανέφερε πως εξαιτίας αυτού του προβλήματος κάποια βασικά χαρακτηριστικά τους είχαν αφαιρεθεί από την Apple.

    To Bloomberg ακολούθησε αναφέροντας πως η παραγωγή τους καθυστερεί εξαιτίας ενός προβλήματος που εντοπίστηκε στο headband.

    Τελικά όντως δεν είδαμε τα AirPods Studio σε κανένα από τα event του Φθινοπώρου αλλά αυτό που ανακαλύφτηκε ήταν μια νέα εικόνα για αυτά στον πηγαίο κώδικα τις iOS 14.3 beta.

    Apple TV

    Το Apple TV 4K μοντέλο λανσαρίστηκε στην αγορά πίσω το 2017 και έρχεται με έναν A10x Fusion επεξεργαστή και παραμένει η ναυαρχίδα της Apple σε αυτή την κατηγορία μέχρι και σήμερα.

    Υπάρχουν ενδείξεις πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα νέο Apple TV που μπορεί να έρθει με τον A12 ή A13 επεξεργαστή καθώς και με έναν νέο χειριστήριο κάτι που επιβεβαίωσε και το Bloomberg τον Αύγουστο.

    Πάρα αυτά δεν είχαμε καμία αναφορά για μια τέτοια συσκευή στο event του Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή βέβαια η Apple φέρνει νέα χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα χρήσης HomePods ως Apple TV ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos.

    Παραμένουμε λοιπόν σε αναμονή και εδώ….

    16-ιντσών M1 MacBook Pro και ανασχεδιασμένο iMac

    Ένα M1 16 ιντσών MacBook Pro δεν έκανε την εμφάνιση του στο event του Νοεμβρίου τελικά και σίγουρα κάποιοι απογοητεύτηκαν. Μια εβδομάδα πριν το event το Bloomberg είχε αναφέρει πως ένα 16 ιντσών M1 MacBook Pro ακολουθούσε τις εκδόσεις των 13 ιντσών MacBook Pro και MacBook Air.

    Η αναμονή λοιπόν παραμένει έχοντας και τους Kuo και L0vetodream να αναφέρουν πως ένα νέο 16 ιντσών MacBook Pro και ένα νέο 14 ιντσών μοντέλο θα κάνουν την εμφάνιση τους στις αρχές του 2021.

    Αν και έχουμε το πρώτο M1 desktop με την έλευση του Mac mini ένα M1 iMac δεν έκανε την εμφάνιση του αν και ο Kuo προβλέπει πως αυτή θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 με το Bloomberg να αναφέρει πως η Apple όντως δουλεύει πάνω σε ένα ανασχεδιασμένο iMac.

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.