Με την Apple να έχει πει ότι θα αποκαλύψει, το τόσο καιρό φημολογούμενο 12,9-ιντσών iPad Pro, το Νοέμβριο, πολλοί υπέθεσαν ότι τόσο το iPad mini 3 και το iPad Air 2 θα ανανεωθούν επίσης. Ωστόσο, μια νέα αναφορά από την Economic Daily News υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει νέο iPad Air.

ipad-air-2-group

 

Ενώ το iPad Air 2 δεν μπορεί ανανεωθεί, το iPad 4 mini και το iPad Pro θα κάνουν την εμφάνισή τους. Η Liaoxian Li ,σύμβουλος επενδύσεων στην Fubon Hardware, λέει στην Economic Daily News ότι η Apple μπορεί να θέλει να ρίξει την προσοχή της στο νέο iPad Pro αφήνοντας έτσι κύριο εργοστασιό της για iPad την Foxconn. H Li επίσης πιστεύει ότι ένα νέο iPad Air δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέχρι και το 2016. Η Economic Daily News έχει παρελθόν σε μη βάσιμες φήμες και η ακρίβεια του συγκεκριμένου αναλυτή, δεν είναι γνωστή.

Επιπλέον, η αναφορά υποστηρίζει ότι το νέο iPad mini θα μπορούσε να είναι το τελευταίο, καθώς η Apple θέλει να επικεντρωθεί στα δύο μεγαλύτερα iPads στο μέλλον. Πολλοί άνθρωποι απογοητεύτηκαν με την ανανέωση του iPad mini το 2014, η οποία ουσιαστικά πρόσθεσε το Touch ID στο υπάρχον iPad mini 2.

Ενώ είναι δυνατόν, η Apple δεν θα αναβαθμίσει το iPad Air 2 το τρέχον έτος, καθώς έχει περιορίσει να προμηθεύει το iPad Air σε τρίτους λιανοπωλητές , γεγονός που υποδηλώνει ότι το iPad Air 2 θα γίνει η επιλογή με το χαμηλότερο κόστος. Ωστόσο, είναι πιθανό η Apple να εισάγει ένα iPad Air 3 με ελάχιστες προσθήκες, όπως έκανε και με το iPad mini 3.

Σχολιασμός στο forum