Το Twitter κατηγορεί το iOS 8 της Apple για την απώλεια 4 εκατομμυρίων χρηστών

0
1571

twitter-bird-file-640x426

Το Twitter ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του 4ου οικονομικού τριμήνου του και αν και το δίκτυο αυτό κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις στα κέρδη του πάρα αυτά έπεσε τελείως έξω στις αντίστοιχες των ενεργών χρηστών.

Η εταιρεία πρόσθεσε 4 εκατομμύρια νέους χρήστες στο περασμένο τρίμηνο και έτσι συνολικά πλέον έχει 288 εκατομμύρια. Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό οι αναλυτές περιμέναν πως η βάση των χρηστών εύκολα θα ξεπερνούσε τα 292 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον CEO Dick Costello αυτό το γεγονός οφείλεται περισσότερο σε ένα bug στο iOS 8.

Έτσι λοιπόν ανέφερε πως λογικά θα είχαν 8 εκατομμύρια νέους χρήστες αν δεν είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα στους χρήστες που αναβάθμισαν από το iOS 7 στο iOS 8. Σχεδόν 1 εκατομμύριο χρήστες εξαφανίστηκαν μιας και χρησιμοποιούσαν το Twitter μέσω του Safari και ξέχασαν τον κωδικό τους ή δεν κατέβασαν ποτέ ξανά την εφαρμογή του Twitter.

Επίσης πολλοί χρήστες χάθηκαν και εξαιτίας των αλλαγών στο Reader. Η υπηρεσία αυτή μπορούσε αυτόματα να κατοχυρώνει το περιεχόμενο που κοινοποιούνταν από ανθρώπους που ακολουθούσε κάποιος στο Twitter. Στο iOS 8 όμως αυτό δεν γίνεται αυτόματα παρά μόνο όταν κάποιος ανοίγει αυτό το εργαλείο στο Safari. Αυτή η αλλαγή στοίχισε στο Twitter άλλους 3 εκατομμύρια χρήστες που θεωρούνται πλέον ανενεργοί.

Πέρα από το παραπάνω όμως το Twitter είδε τα έσοδα του να φτάνουν τα $479 εκατομμύρια και να ξεπερνάει τις προβλέψεις που θέλανε την εταιρεία να συγκεντρώνει τα $453.34 εκατομμύρια.

Σχολιασμός στο φόρουμ