22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το Twitter απαγορεύει επίσημα όλες τις εφαρμογές τρίτων

    Το Twitter αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι δεν επιτρέπει πλέον σε τρίτους προγραμματιστές να δημιουργούν πελάτες Twitter, με τις πληροφορίες να κοινοποιούνται αθόρυβα σε μια ενημερωμένη συμφωνία προγραμματιστών που εντοπίστηκε από το Engadget. Μια νέα ρήτρα κάτω από τους Περιορισμούς λέει ότι οι προγραμματιστές δεν είναι σε θέση να “δημιουργήσουν μια υποκατάστατη ή παρόμοια υπηρεσία ή προϊόν στις Εφαρμογές Twitter”.

    Αυτή η διατύπωση απαγορεύει ουσιαστικά όλες τις εφαρμογές τρίτων, όπως το Tweetbot, το Twitterrific, το Aviary, το Echofon, το Birdie και άλλες, και καθιστά σαφές ότι οι εφαρμογές Twitter τρίτων δεν πρόκειται να επιστρέψουν αυτήν τη στιγμή.

    Την περασμένη Πέμπτη, το Twitter σταμάτησε να παρέχει πρόσβαση σε API σε μεγάλους πελάτες του Twitter, όπως το Tweetbot, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν έδωσε καμία εξήγηση για το γιατί τα API δεν ήταν διαθέσιμα ξαφνικά. Το Twitter παρέμεινε αθόρυβο μέχρι την Τρίτη, όταν είπε κρυπτικά ότι «επιβάλλει τους μακροχρόνιους κανόνες στο API του», μια αλλαγή που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μη λειτουργία ορισμένων εφαρμογών.

    Οι προγραμματιστές τρίτων σε καμία περίπτωση δεν έλαβαν καμία επικοινωνία από το Twitter ούτε προειδοποίηση σχετικά με τον τερματισμό λειτουργίας και το Twitter δεν πρόσφερε ποτέ πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες του API που ενδέχεται να είχαν παραβιαστεί. Όπως αποδεικνύεται, το Twitter εφαρμόζει μια αλλαγή πολιτικής που απλώς αποκλείει τους πελάτες τρίτων.

    Όλοι οι δημοφιλείς πελάτες Twitter, όπως το Tweetbot και το Twitterrific, δεν λειτουργούν πλέον και οι χρήστες του Twitter που εξαρτώνται από αυτές τις εφαρμογές θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν την επίσημη εφαρμογή Twitter σε iOS ή Android ή τις εμπειρίες Twitter στον ιστό. Με την αποκοπή εφαρμογών Twitter τρίτων, το Twitter θα μπορεί να προβάλλει διαφημίσεις σε όλους τους χρήστες στις πλατφόρμες του.

    Οι εφαρμογές Twitter τρίτων υπάρχουν για περισσότερο από μια δεκαετία και ήταν μια δημοφιλής επιλογή για όσους δεν ενδιαφέρονται για την προεπιλεγμένη διεπαφή Twitter. Υπήρχαν εδώ και καιρό παράπονα σχετικά με την εφαρμογή του Twitter και την εμπειρία ιστού, με τους πελάτες τρίτων να είναι σε θέση να προσφέρουν μια πολύ πιο ευχάριστη διεπαφή για πολλούς.

    Οι προγραμματιστές δεν είχαν ειδοποίηση ότι οι ροές εσόδων τους επρόκειτο να διακοπούν και δεν ήταν σε θέση να ενημερώσουν τους πελάτες που πλήρωσαν για τις εφαρμογές τους σχετικά με τον τερματισμό. Καθώς το Twitter δεν έχει ομάδα επικοινωνίας, λίγα άλλα είναι γνωστά για αυτήν την κατάσταση.

    Οι προγραμματιστές πίσω από το Twitterrific επιβεβαίωσαν ότι οι εφαρμογές Twitterrific για iOS και Mac έχουν αποσυρθεί από τα App Stores της Apple από σήμερα. Μέχρι σήμερα το απόγευμα, το Twitterrific για Mac εξακολουθούσε να λειτουργεί, καθώς το Twitter δεν είχε αποκόψει ομοιόμορφα τους πελάτες τρίτων.

    Λυπούμαστε που λέμε ότι η ξαφνική και αναξιοπρεπής κατάρρευση της εφαρμογής οφείλεται σε μια απροειδοποίητη και μη τεκμηριωμένη αλλαγή πολιτικής από ένα όλο και πιο ιδιότροπο Twitter – ένα Twitter που δεν αναγνωρίζουμε πλέον ως αξιόπιστο ούτε θέλουμε να συνεργαζόμαστε πλέον.

    Οι συνδρομές Twitterrific μέσω iOS έχουν ακυρωθεί και το Twitterrific ζητά από τους συνδρομητές να μην ζητήσουν επιστροφή χρημάτων από την Apple, καθώς η απώλεια των εσόδων του Twitterrific θα έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην επιχείρηση και χιλιάδες επιστροφές χρημάτων μπορεί να είναι καταστροφικές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.