16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το TikTok θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την απαγόρευση του στις ΗΠΑ εκτός εάν Κινέζοι ιδιοκτήτες πουλήσουν το μερίδιο

    Η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να απαιτεί από τους Κινέζους ιδιοκτήτες του TikTok, ByteDance, να πουλήσουν τα μερίδιά τους στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο σύντομης μορφής, διαφορετικά μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανή απαγόρευση από τις ΗΠΑ.

    Από την Wall Street Journal, η ζήτηση λέγεται ότι προήλθε από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, μια ομοσπονδιακή ομάδα εργασίας πολλών υπηρεσιών που επιβλέπει τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας στις διασυνοριακές επενδύσεις.

    Είναι η τελευταία κίνηση σε μια καταστολή της εφαρμογής που ανήκει στην ByteDance, η οποία έχει ήδη αποτελέσει στόχο κυβερνητικών περιορισμών. Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση Μπάιντεν διέταξε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αφαιρέσουν το TikTok από τις κυβερνητικές συσκευές και δεκάδες κυβερνήσεις των πολιτειών πέρασαν από τότε παρόμοιες απαγορεύσεις στην εφαρμογή.

    Το TikTok βρίσκεται στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ εδώ και χρόνια, ανατρέχοντας στην αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να απαγορεύσει την εφαρμογή από τα καταστήματα εφαρμογών των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι ανησυχίες για την εφαρμογή έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες αφού τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί ζήτησαν αξιωματούχοι να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς συλλογής δεδομένων ή να απαγορεύσουν εντελώς την εφαρμογή από τις Η.Π.Α.

    Τον Αύγουστο του 2022, η ByteDance υπέβαλε ένα σχέδιο που περιγράφει λεπτομερώς πώς σχεδιάζει να αποτρέψει την πρόσβαση της κινεζικής κυβέρνησης σε δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ και πώς θα προσφέρει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την επίβλεψη της πλατφόρμας. Ωστόσο, οι συζητήσεις μεταξύ TikTok και Ουάσιγκτον για το θέμα φέρεται να έχουν σταματήσει.

    Σε σχετικές εξελίξεις, το TikTok πρόκειται να απαγορευτεί σε τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται από υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης και δημόσιους υπαλλήλους, μετά από έλεγχο του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή από κυβερνητικά τηλέφωνα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.