19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το OpenCore σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το macOS Ventura σε παλαιότερους Mac — ακόμα κι αν η Apple δεν το θέλει

    Κάθε χρόνο, η Apple παρουσιάζει μια νέα έκδοση του macOS. Ορισμένοι Mac δεν υποστηρίζουν πλέον το πιο πρόσφατο και καλύτερο λογισμικό της εταιρείας. Το OpenCore ανοιχτού κώδικα κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν το macOS Ventura έφτασε σε έκδοση beta. Έχει ωριμάσει από τότε και τώρα λειτουργεί σε περισσότερους Mac που δεν μπήκαν στη λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών.

    Όπως σημειώθηκε αρχικά από το 9to5Mac, το OpenCore Legacy Patcher (OCLP) αρχικά επέτρεπε σε παλαιότερους Mac να λειτουργούν με macOS Big Sur και macOS Monterey. Το εργαλείο έχει αποχωρήσει από την έκδοση beta και βασίζεται στον ίδιο OpenCore bootloader που χρησιμοποιείται για το Hackintosh.

    Πλέον το OCLP είναι συμβατό και με το macOS Ventura.

    Οι προγραμματιστές του OCLP εξήγησαν στο 9to5Mac ότι η Apple “έχει αφαιρέσει τα περισσότερα προγράμματα οδήγησης παλαιού τύπου από το macOS 13, καθώς αυτή η έκδοση δεν υποστηρίζει πλέον κανένα Mac με επεξεργαστές Intel παλαιότερους από την έβδομη γενιά. Παρά αυτούς τους περιορισμούς, η τελευταία έκδοση του OCLP δίνει επιτυχώς επιπλέον ζωή στους Mac που έχουν διακοπεί από την Apple.”

    Η τελευταία έκδοση του OCLP είναι συμβατή με τα εξής Macs:

    • MacBook 2008 – 2016
    • MacBook Air, 2009 – 2017
    • MacBook Pro, 2008 – 2016
    • Mac mini, 2009 – 2017
    • iMac, 2007 – 2017
    • Mac Pro, 2008 – 2013

    Όπως όλα τα λογισμικά ανοιχτού κώδικα, το OCLP έχει περιορισμούς που τείνουν να αλλάζουν καθώς η Apple εισάγει νέες εκδόσεις macOS. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος να το εγκαταστήσετε στον παλαιότερο Mac σας. Παρόλα αυτά, είναι καλό να βλέπετε ένα εργαλείο σαν αυτό, καθώς επιτρέπει σε παλαιότερους Mac να παραμένουν ενημερωμένοι για λίγο περισσότερο.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το OCLP, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο GitHub.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.