Μετά και την ανακοίνωση υπολογισμού εκ νέου των κερδών της Apple για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2019 το Nikkei αναφέρει σήμερα πως η Apple μείωσε και άλλο την παραγωγή των iPhone της. To site αναφέρει πηγές από την παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας που τονίζουν ότι ο όγκος παραγωγής για τον Ιανούαριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2019 έχει μειωθεί από την Apple κατά 10%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple ειδοποίησε τους προμηθευτές της ότι μειώνει τις παραγγελίες των iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR για το τρίμηνο του Ιανουαρίου. Αν και πληροφορίες για την μείωση σε κάθε μοντέλο αναλυτικά δεν υπάρχουν συνολικά η Apple φέρετε να μείωσε την παραγωγή κατά 10% από ότι αρχικά είχε υπολογισμένο.

Το Nikkei τονίζει ότι η απόφαση αυτή της Apple έρχεται μετά τις μειωμένες πωλήσεις και ζήτηση του iPhone στην Κίνα. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη μιας και η ίδια η Apple τόνισε πως η αγορά της Κίνας είναι η κύρια αιτία για τα μειωμένα κέρδη της σε σύγκριση με τα πόσα υπολόγιζε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη αναφορά ότι η Apple μειώνει τις παραγγελίες του iPhone για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Τον προηγούμενο μήνα αναλυτής προέβλεψε πως η Apple θα μειώσει την παραγωγή του iPhone XS Max φέτος σχεδόν στο μισό.

Από την πλευρά του και όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο ποστ μας ο Tim Cook υπεραμύνθηκε της επιτυχίας του iPhone XR αλλά ανέφερε πως η Apple έχει επηρεαστεί από την κατάσταση στην Κίνα στον τομέα των πωλήσεων.