23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το macOS κρύβει το Notch στα νέα MacBook Pro σε mode πλήρους οθόνης #AppleEvent

    Τα νέα MacBook Pros για πρώτη φορά σε ένα Mac έρχονται με ένα notch. Αν και κάποιοι ήδη έχουν βιαστεί να ασκήσουν κριτική στην απόφαση αυτή της Apple φαίνεται πως το notch αυτό δεν θα είναι εντελώς ορατό στην καθημερινή χρήση του Mac και όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί εφαρμογές σε πλήρη οθόνη. Αυτό γιατί όταν οι macOS εφαρμογή είναι σε τέτοιο mode το notch ουσιαστικά εξαφανίζεται.

    Σύμφωνα με το υλικό marketing της Apple όταν οι macOS εφαρμογές είναι σε πλήρη οθόνη τότε το macOS τοποθετεί ένα τεχνητό μαύρο πλαίσιο στο πάνω μέρος της οθόνης για να κρύψει ουσιαστικά το notch. Όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν μια εφαρμογή σε μη πλήρη οθόνη τότε το notch παραμένει και η macOS μπάρα στο μενού έχει μεγαλύτερο πάχος για να φέρνει ομοιομορφία με το notch.

    Η χρήση του notch επέτρεψε στην Apple να κάνει τα πλαίσια των νέων 14 και 16 ιντσών MacBook Pro πολύ λεπτότερα σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Οι νέες οθόνες για πρώτη φορά επίσης είναι Liquid Retina XDR και έρχονται με την ProMotion τεχνολογία ρυθμού ανανέωσης μέχρι 120Hz.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 


    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.