20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το MacBook Pro χωρίς την Touch Bar είναι τελείως διαφορετικό από τα ακριβά μοντέλα

    hello-again-macbook-pro-780x521

    Η Apple πλέον προσφέρει 2 διαφορετικές νέες επιλογές για το 13 ιντσών MacBook Pro – το ένα μοντέλο που είναι και οικονομικότερο δεν έχει την Touch Bar ενώ το άλλο την έχει. Κάποιος εύκολα ίσως θα μπορούσε να πει πως εσωτερικά τα δύο μηχανήματα δεν θα παρουσιάζαν διαφορές αλλά στην πραγματικότητα τελικά δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά.

    Το iFixit έκανε teardown και στα δύο μηχανήματα έτσι ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι κρύβει η Apple πίσω από το σασί των δύο αυτών νέων μηχανημάτων. Η Apple λοιπόν πήρε κάποιες περίεργες αποφάσεις για το μοντέλο με την Touch Bar – όπως το να βάλει γρίλιες ηχείων που δεν οδηγούν πουθενά αλλά αυτό δεν είναι το μόνο.

    Εσωτερικά τα δύο μηχανήματα είναι τελείως διαφορετικά. “Είναι σαν να σχεδιάσαν το πρώτο και αποφάσισαν να το ρίξουν στην παραγωγή και μετά ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το άλλο από την αρχή” αναφέρει χαρακτηριστικά το iFixit.

    macbook-pro-comparison-780x273

    Οι διαφορές είναι ορατές αν βάλει κάποιος τα μηχανήματα δίπλα δίπλα. Το μοντέλο με την Touch Bar έχει δύο ανεμιστήρες αντί για έναν ενώ στην αντίπερα όχθη το μοντέλο χωρίς αυτή έχει καλύτερα ηχεία που έχουν τοποθετηθεί με βίδες αντικραδασμικές στην συσκευή και δεν είναι κολλημένα όπως σε αυτό με την Touch Bar.

    Μια ακόμη μεγάλη διαφορά είναι στον τομέα του SSD. Στο Touch Bar μοντέλο λοιπόν ο SSD είναι κολλημένος πάνω στην μητρική και έτσι δεν γίνεται να αναβαθμιστεί. Στην αντίπερα όχθη και στο οικονομικό μοντέλο χωρίς την Touch Bar ο SSD μπορεί να αφαιρεθεί από τον χρήστη.

    Τα δύο μοντέλα είναι τόσο διαφορετικά που ακόμη και το trackpad έχει σχεδιαστεί με άλλο τρόπο από το ένα στο άλλο μοντέλο παρά το γεγονός ότι εξωτερικά μοιάζουν να είναι τα ίδια και έχουν το ίδιο μέγεθος.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles