22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το M1 chip της Apple ξεπερνάει την GeForce GTX 1050 Ti σε benchmark γραφικών

    Από την στιγμή που η Apple παρουσίασε τον νέο M1 επεξεργαστή της συνεχίζουμε να εντυπωσιαζόμαστε με τις αποδόσεις του και όχι μόνο. Έτσι σήμερα ο εν λόγω επεξεργαστής έγινε τεστ χρησιμοποιώντας το GFXBench 5.0 benchmarking εργαλεία. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν.

    Τα benchmarks αυτά τρέξανε με χρήση του Metal API της Apple και απέδειξαν πως το chip της Apple ξεπερνάει τόσο το Nvidia GeForce GTX 1050 Ti όσο και το AMD Radeon RX 560. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω και θα διαπιστώσετε πως το chip της Apple ξεπέρασε αυτές τις κάρτες γραφικών και με διαφορά (via Tom’s Hardware).

    Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του M1 επεξεργαστή της Apple παραμένει ακόμη ένα μυστήριο με την Apple να κρύβει πληροφορίες για αυτό. Από τα benchmark αυτά όμως μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για τις επιδόσεις του στον τομέα των γραφικών. Η Apple μάλιστα έχει αναφέρει πως η 8 πυρήνων GPU του M1 μπορεί να χειριστεί 25.000 threads την ίδια στιγμή!

    Εδώ βέβαια να τονίσουμε πως τόσο η GTX 1050 Ti όσο και η RX 560 είναι παλαιότερες κάρτες έχοντας μια παρουσία ήδη περί τα 3 χρόνια. Αυτό βέβαια δεν μειώνει καθόλου το γεγονός πως μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών όπως αυτή του M1 της Apple τις ξεπερνάει σε επιδόσεις και μάλιστα με άνεση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.