21.2 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το iPhone 15 θα χρησιμοποιεί αισθητήρα εικόνας «υψηλού επιπέδου» από τη Sony για καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό

    Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 15 της Apple θα είναι εξοπλισμένα με τους πιο πρόσφατους αισθητήρες εικόνας της Sony “state of the art”, σύμφωνα με έκθεση της Nikkei.

    Σε σύγκριση με τους τυπικούς αισθητήρες, ο αισθητήρας εικόνας της Sony διπλασιάζει το σήμα κορεσμού σε κάθε pixel, επιτρέποντάς του να συλλαμβάνει περισσότερο φως για να μειώσει την υποέκθεση και την υπερέκθεση. Η Nikkei λέει ότι είναι σε θέση να φωτογραφίζει καλύτερα το πρόσωπο ενός ατόμου ακόμη και με έντονο οπίσθιο φωτισμό, για παράδειγμα.

    Η Sony χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική ημιαγωγών που τοποθετεί φωτοδίοδους και τα τρανζίστορ σε ξεχωριστά στρώματα, επιτρέποντας περισσότερες σημαντικά καλύτερες λήψεις. Δεν είναι σαφές εάν όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία αισθητήρων ή εάν η Apple θα την περιορίσει στα ανώτερα μοντέλα iPhone 15 «Pro».

    Προς το παρόν, οι φήμες υποδηλώνουν ότι το iPhone 15 Pro θα έχει πολλές αποκλειστικές λειτουργίες που δεν θα είναι διαθέσιμες στα τυπικά μοντέλα iPhone 15, όπως ένα ενημερωμένο τσιπ A17, μια ταχύτερη θύρα USB-C, περισσότερη μνήμη RAM και, κυρίως, ενημερωμένη Τεχνολογία κάμερας ζουμ.

    Η Apple εργάζεται σε έναν τηλεφακό περισκοπίου που θα βελτιώσει τις δυνατότητες οπτικού ζουμ του iPhone 15 Pro, επιτρέποντας οπτικό ζουμ έως και 10x για να ταιριάζει με ορισμένα smartphone Android που κυκλοφορούν στην αγορά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.