14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το iPhone 15 θα μπορούσε να διαθέτει πλαίσιο τιτανίου με καμπύλες πίσω άκρες

    Το iPhone 2023 της Apple θα διαθέτει πλαίσιο τιτανίου με καμπύλες πίσω άκρες που θα αντικαθιστούν την υπάρχουσα τετραγωνισμένη σχεδίαση, υποστηρίζει μια νέα φήμη.

    Σύμφωνα με τον χρήστη του Twitter @ShrimpApplePro, τα πίσω άκρα του iPhone 15 θα στρογγυλοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα νέο περίγραμμα, παρόμοιο με τα κάτω άκρα του σασί των τελευταίων μοντέλων MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών της Apple. Για αναφορά, τα μοντέλα iPhone 14 χρησιμοποιούν σχέδιο επίπεδης όψης με τετράγωνες άκρες που θυμίζουν το iPhone 4. Το τελευταίο μοντέλο με καμπύλες άκρες ήταν το iPhone 11.

    Παρά τη μετάβαση σε υλικό τιτανίου, το iPhone 15 «θα έχει ακόμα πίσω γυαλί», ισχυρίζεται ο leaker, ο οποίος έχει παράσχει ακριβείς πληροφορίες στο παρελθόν, αν και ο @ShrimpApplePro προειδοποιεί ότι οι πληροφορίες αυτές είναι πρώιμες και «ακόμα είναι πολύ νωρίς για να τις πάρουμε ως έχουν. .”

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε φήμες που υποστηρίζουν ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα iPhone από τιτάνιο. Νωρίτερα φέτος, οι φήμες για το iPhone 14 πρότειναν ότι το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max θα είχαν πλαίσιο από κράμα τιτανίου, αλλά αυτό δεν έγινε τελικά: Όλα τα μοντέλα iPhone 14 έχουν πλαίσιο κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

    Ωστόσο, η Apple διερεύνησε πρόσφατα τη βιωσιμότητα των περιβλημάτων τιτανίου για τα προϊόντα της, τα οποία περιλαμβάνουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τη χρήση επεξεργασμένου τιτανίου με μοναδικές ιδιότητες για μελλοντικά MacBook, iPad και iPhone.

    Σε σύγκριση με τον ανοξείδωτο χάλυβα, το τιτάνιο έχει σχετικά υψηλή σκληρότητα που το καθιστά πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές και η ακαμψία του το καθιστά αρκετά ανθεκτικό ώστε να αντέχει στην κάμψη.

    Ωστόσο, η αντοχή του τιτανίου καθιστά επίσης δύσκολη τη χάραξη, επομένως η Apple έχει αναπτύξει μια διαδικασία χάραξης και χημικής επεξεργασίας που μπορεί να δώσει στα περιβλήματα τιτανίου ένα γυαλιστερό φινίρισμα επιφάνειας για πιο ελκυστική εμφάνιση. Η Apple έχει επίσης ερευνήσει τη χρήση λεπτών επιφανειών οξειδίου που μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση λιπαρών δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    Εάν οι τελευταίες αναφορές είναι ακριβείς, θα είναι η πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποιεί τιτάνιο σε iPhone και iPad. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τιτάνιο ως υλικό περιβλήματος σε πρόσφατα μοντέλα Apple Watch, όπως το Apple Watch Ultra, και η φυσική κάρτα Apple είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, αλλά τα τελευταία iPhone και iPad είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.