Wednesday, August 5, 2020

Το iPadOS 14 εστιάζει στην εμπειρία χρήσης: προσθήκη νέων widgets, βελτιωμένη αναζήτηση και Apple Music, και πολλά ακόμη

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14 φέρνοντας μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά εστιάζοντας παράλληλα στην εμπειρία του χρήστη σε μεγάλο βαθμό.

Οι αλλαγές ξεκινάνε με την Photos εφαρμογή. Η Apple κάνει ευκολότερη την αναζήτηση και οργάνωση με μια νέα πλευρική μπάρα στην εφαρμογή. Ο χρήστης μπορεί πλέον ευκολότερα να αναζητήσει φωτογραφίες και να τις βρει και έτσι να επιλέξει μια ή και περισσότερες φωτογραφίες για να τις τοποθετήσει σε ένα φάκελο.

Οι Φάκελοι επίσης θα έχουν την δική τους πλευρική μπάρα για μια ακόμη καλύτερη ομαλή χρήση. Υπάρχουν δύο νέα drop down μενού σε κάποιες εφαρμογές όπως σε αυτή των φακέλων.

Η γραμμή εργαλείων επίσης της εφαρμογής του Ημερολογίου έχει μια πολύ πιο χρηστική λειτουργία από ότι είχαμε στο παρελθόν.

Πλευρική μπάρα έχουμε και για την Apple Music εφαρμογή στην iPadOS 14 και έτσι ο χρήστης μπορεί να κάνει ευκολότερη εναλλαγή στα playlist του. Επίσης η εφαρμογή ενισχύεται με μια full screen καθώς και στίχων σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα διεπαφή της Siri με τον νέο σχεδιασμό έρχεται και στο iPadOS. Τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης. Επίσης εισερχόμενες κλήσεις στην iPadOS 14 έχουν έναν νέο τρόπο εμφάνισης της ειδοποίησης αυτής στο πάνω μέρος της οθόνης. Οι χρήστες μπορούν με ένα απλό tap να απαντήσουν ή με μια γρήγορη κύλιση να αγνοήσουν μια κλήση.

Ο τρόπος αυτός για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις αυτών έρχεται και στην iOS 14.

Η αναζήτηση επίσης βελτιώνεται στην iPadOS 14. Η μπάρα αναζήτησης έχει έναν νέο σχεδιασμό και οι αναζητήσεις μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε σημείο του συστήματος ακόμη και μέσα από εφαρμογές.

Το Apple Pencil επίσης αναβαθμίζεται με καλύτερη αναγνώριση. Το Scribble είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο Apple Pencil να γράψει σε οποιοδήποτε πλαίσιο κειμένου. Η αναγνώριση γραφής επίσης έχει βελτιωθεί στην iPadOS 14 επιτρέποντας διπλό tap για την επιλογή μιας λέξης ή ακόμη και πρότασης.

Με το Scribble επίσης έχουμε την αναγνώριση διαφορετικών γλωσσών στην ίδια γραμμή.

Υπάρχει επιπλέον μια επιλογή “Copy as Text” που επιτρέπει επιλεγμένο χειρόγραφο περιεχόμενο να γίνει κείμενο και να αντιγραφεί.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η Apple αναφέρει αυτή την στιγμή πως κάποιες iCloud υπηρεσίες της είναι μη προσβάσιμες

Η Apple ενημέρωσε την σελίδα του System Status της σήμερα αναφέροντας πως διαφορετικές iCloud υπηρεσίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Σύμφωνα με την Apple υπηρεσίες...

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη του Office 2016 για Mac τον Οκτώβριο

Mac χρήστες που έχουν την έκδοση Office 2016 εγκατεστημένη ίσως να θέλουν να αναβαθμίσουν την σουίτα αυτή της Microsoft το συντομότερο μιας...

Hands-on: iOS 14 beta 4 αλλαγές και χαρακτηριστικά [Video]

Καθώς πλησιάζουμε λίγο πιο κοντά στην iOS 14 GM κυκλοφορία, αναμένουμε όλο και λιγότερα νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές να εμφανίζονται στις beta...

Το iPhone 12 σασί φημολογείται πως έχει ένα δακτύλιο με μαγνήτες ίσως για το...

To EverythingApplePro αναφέρει σήμερα πως οι Κινέζοι κατασκευαστές αξεσουάρ πιστεύουν πως το iPhone 12 θα έχει ένα νέο σετ από εσωτερικούς μαγνήτες.

Λάθος από αυτοματισμό της Apple “σκοτώνει” όλες τις εφαρμογές ενός Mac προγραμματιστή

Ένα λάθος από αυτοματισμό της Apple είχε ως αποτέλεσμα όλες οι εφαρμογές ενός Mac προγραμματιστή να μην είναι πλέον προσβάσιμες και χρηστικές....

SIM swap: Τι είναι και πως να προστατευθείτε;

Γνωρίζετε ότι το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να παρέχει στους κυβερνοεγκληματίες τρόπο ώστε να έχουν πρόσβαση στους οικονομικούς λογαριασμούς σας. Πως? Μέσω...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!