Οι προγραμματιστές που εγκαθιστάτε την second beta του iOS 9 έχουν ανακαλύψει ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό διαχείρισης του iOS 9 χώρου, η οποία θα βοηθήσει τους χρήστες που έχουν λίγο χώρο στις συσκευές τους να εγκαταστήσουν σημαντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος.

Όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε το iOS 9 σε μια συσκευή με ανεπαρκή χώρο, υπάρχει ένα αναδυόμενο παράθυρο που προσφέρεται για να διαγράψετε προσωρινά κάποιες εφαρμογές, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την ενημέρωση αυτή. Οι εφαρμογές που διαγράφονται στη συνέχεια έχουμε επανεγκατάσταση και να αντικατάσταση μετά την ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος όταν εκείνο έχει ολοκληρωθεί.

appdeletionstuff

Με το iOS 8, πολλοί χρήστες με συσκευές των 16GB ήταν απογοητευμένοι με το μεγάλο μέγεθος της εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος. Όπως ήταν πάνω από 4GB, λίγοι χρήστες με συσκευές των 16GB είχαν επαρκή χώρο για την ενημέρωση, το οποίο μπορεί να είναι ένας από τους κύριους λόγους που στο iOS 8 η εγκατάσταση ήταν αργή για αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία. Με δεδομένο αυτό και την πολύ μεγάλη απογοήτευση από τους χρήστες με το μέγεθος της εγκατάστασης του iOS 8, η Apple έκανε προσπάθειες να κάνει το iOS 9 με πολύ περισσότερο χώρο και πιο αποτελεσματικό.

ios9installsize

Η Apple έχει μειώσει σημαντικά το μέγεθος της εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος σε μόλις 1.3GB ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ανθρώπους να βρουν το χώρο για μια ενημερωμένη έκδοση, και αυτή η νέα εφαρμογή με χαρακτηριστικό την αυτόματη διαγραφή θα διασφαλίσει ότι σχεδόν όλοι οι πελάτες μπορούν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους με ελάχιστη ταλαιπωρία. Άλλα χαρακτηριστικά, όπως η app thining για τους προγραμματιστές, θα βοηθήσει επίσης να ελευθερώσετε χώρο στις συσκευές με την εγκατάσταση μόνο των απαραίτητων app assets για κάθε συσκευή.