Η Apple έχει ενημερώσει το GarageBand για την ιστοσελίδα Mac για να επιβεβαιώσει ότι η μουσική και το λογισμικό δημιουργίας podcast θα ενημερωθεί με νέα χαρακτηριστικά στις 30 Ιουνίου, παράλληλα με την έναρξη της Apple Music, όπως σημειώνεται από τον συντάκτη του Macworld Kirk McElhearn στο προσωπικό του blog Kirkville. Τα νέα χαρακτηριστικά θα αφορούν ενσωματωμένη καταγραφή και επεξεργασία χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των Smart Control και Piano Roll Editor.

GarageBand-OS-X

 
Μια υποσημείωση παραθέτει τις νέες λειτουργίες που θα είναι διαθέσιμες στις 30 Ιουνίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και«σύντομα» σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple Music. Τα Smart Control και Piano Roll Editor είναι τα δύο χαρακτηριστικά που είανι ήδη μέρος της τρέχουσας έκδοσης του GarageBand, έτσι ώστε παραμένει ασαφές το πώς η Apple θα παρουσιάσει βελτίωση κατά αυτούς τους τομείς του λογισμικού.

Είναι πιθανό ότι η Apple μπορεί επίσης να προσθέσει έναν τρόπο για τους χρήστες του GarageBand για να φορτώσουν νέα μουσική στο Apple Music Connect, μια κοινωνική πλατφόρμα που θα δώσει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να συνδεθoύν με τους οπαδούς. Η Apple ελπίζει ότι το Apple Music Connect θα βοηθήσει όχι μόνο τους γνωστούς μουσικούς, αλλά και άγνωστους καλλιτέχνες, ώστε να προωθήσουν ευκολότερα τη μουσική τους και να συνεργαστούν με τους οπαδούς τους μέσω μιας κεντρικής πλατφόρμας.

Σχολιασμός στο forum