21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το Face ID για το Mac έχει δημιουργηθεί από την Apple αλλά δεν θα έρθει σύντομα όπως και το 5G

    Εδώ και πάρα πολύ καιρό αναμένουμε από την Apple να κάνει διαθέσιμη την τεχνολογία του Face ID στα Mac μοντέλα όπως κάνει στα iPhone και iPad Pro. Ένα νέο δημοσίευμα του Bloomberg ρίχνει περισσότερο φως σε αυτό με ευχάριστα και όχι τόσο ευχάριστα νέα.

    Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θέλουν πολλοί χρήστες MacBook είναι η δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα δεδομένων όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο WiFi. Και για αυτό έχουμε νεότερα σε αυτό το δημοσίευμα.

    “Η Apple έχει δουλέψει πάνω στην υποστήριξη cellular συνδεσιμότητας στα Mac όσο και στο Face ID. Αλλά κανένα από αυτά τα δύο χαρακτηριστικά δεν αναμένονται σύντομα…”

    Επιπλέον διαβάζουμε πως η Apple έχει καθυστερήσει την έλευση του Face ID στα iMac.

    “Η τεχνολογία του Face ID αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει διαθέσιμη στα φετινά ανασχεδιασμένα iMac αλλά αυτό μάλλον αυτή την στιγμή μοιάζει απίθανο.”

    Από την πλευρά της η Apple έχει πολλαπλές αναφορές για Face ID στα Macs μέσα από μια σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνιών που πάνε πίσω πολλά χρόνια.

    Ένα θέμα με αυτή την τεχνολογία είναι το βάθος που χρειάζεται να έχει ο dot projector του Face ID. Τόσο το iPhone όσο και το iPad έχουμε μεγαλύτερο βάθος από ότι το καπάκι του MacBook. Βέβαια αυτό δεν είναι ξεκάθαρο τι πρόβλημα δημιουργεί σε έναν iMac εκτός αν η εταιρεία σκέφτεται να μειώσει τόσο πολύ το μέγεθος των πλαισίων και εδώ που αυτό είναι θέμα.

    Μια εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει την Apple είναι οι φήμες που θέλουν την ένωση του dot projector με την infrared κάμερα σε ένα module που σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα αρχικά να μειωθεί το πλάτος του Face ID στα επερχόμενο iPhones.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.