Friday, May 29, 2020

Το AppleCare+ καλύπτει πλέον και τους Mac με αυτονομία μπαταρίας κάτω από 80%

AppleCare-MacBook1

Λίγες ημέρες μετά την επανεξέταση των όρων του AppleCare+ Protection Plan για τα iPhone, iPad και Apple Watch για την κάλυψη των μπαταριών οι οποίες έχουν αυτονομία κάτω από 80% της αρχικής τους χωριτηκότητας, η Apple ανακοίνωσε πως υιοθετεί πλέον την ίδια πολιτική και για το AppleCare Protection Plan για τους υπολογιστές MacBook, MacBook Air και MacBook Pro.

Μέχρι πρότινος η Apple έκανε αντικατάσταση μόνο των μπαταριών που είχαν το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά η σελίδα υποστήριξης της Apple η οποία ανανεώθηκε μόλις σήμερα, αναφέρει πως η εταιρεία θα αντικαθιστά τις μπαταρίες των MacBook χωρίς κανένα κόστος, σε περίπτωση που η χωριτηκότητα της μπαταρίας είναι κάτω από 80% σε σχέση με την κανονική της χωριτηκότητα. Σε περίπτωση που το laptop δεν καλύπτεται από το AppleCare, τότε η αντικατάσταση της μπαταρίας μπορεί να κοστίσει από $129 έως και $199, ανάλογα με το μοντέλο του υπολογιστή, εφόσον ο υπολογιστής βρίσκεται εντός της εγγύησης.

Οι νέοι όροι για την αντικατάσταση των μπαταριών των Mac αναφέρει τα εξής:

“Your Apple One Year Limited Warranty or AppleCare Protection Plan includes replacement coverage for a defective battery. If you purchased an AppleCare Protection Plan for your Mac notebook with a non-removable battery, Apple will replace the notebook battery at no charge if it retains less than 80 percent of its original capacity. If you do not have coverage, you can have the battery replaced for a fee.”

Πριν την επανεξέταση των όρων, η Apple έγραφε τα εξής στην σελίδα υποστήριξής της:

“Your one-year warranty includes replacement coverage for a defective battery. You can extend your replacement coverage for a defective battery to three years from the date of your notebook purchase with the AppleCare Protection Plan. However, the AppleCare Protection Plan for notebook computers does not cover batteries that have stopped working or are exhibiting diminished capacity due to normal use except when it is the result of a manufacturing defect.”

Τα MacBook στα οποία δεν αφαιρείται η μπαταρία είναι τα εξής:

  • MacBook (13-inch, Late 2009) and later
  • All MacBook Airs
  • All MacBook Pros with Retina display
  • MacBook Pro (13-inch, Mid 2009) and later; MacBook Pro (15-inch, Mid 2009) and later

 

Γενικότερα, το AppleCare επεκτείνει την εγγύηση του υπολογιστή Mac στα 3 χρόνια τεχνικής και τηλεφωνικής κάλυψης, από την επίσημη ημέρα αγοράς του υπολογιστή σας. Χωρίς το AppleCare Protection Plan, οι υπολογιστές Mac καλύπτονται μόνο από 1 χρόνο εγγύησης από την Apple και επίσης παρέχεται η κάλυψη 90 ημερών τηλεφωνικής υποστήριξης. Το AppleCare για Mac υπολογιστές μπορεί να κοστίζει από $249 έως και $349, ανάλογα με το μοντέλο Mac που έχετε στην κατοχή σας.

Τέλος, οι μπαταρίες των MacBook είναι σχεδιασμένες ώστε να κρατάνε την χωριτηκότητα τους πάνω από 80% για τους πρώτους 1000 κύκλους φόρτισης, όπως το ίδιο ισχύει για τα iPad και τα Apple Watch.

Σχολιασμός στο φόρουμ

 

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone XS Max και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!