Με βάση τα μέχρι σήμερα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ο CEO της Apple Tim Cook επισήμανε τις App Store πωλήσεις, σημειώνοντας ότι τα iOS και Mac App Stores πέρασαν το καλύτερο τρίμηνο πωλήσεων, με ένα 24 % αύξηση των εσόδων. Ο αριθμός των συναλλασσόμενων πελατών αυξήθηκαν επίσης κατά 19 %.

Η κατηγορία υπηρεσιών, η οποία περιλαμβάνει το App Store, το iTunes, το Apple Pay, το AppleCare, και άλλες υπηρεσίες αδειοδότησης κτλ, δημιούργησε ένα ρεκόρ των $ 5.000.000.000 εσόδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, από $ 4.5 δισεκατομμύρια κατά το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

newitunes122logo

To iTunes Store της Apple έχει καταστεί μια σημαντική πηγή εσόδων για την Apple κατά τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ολοένα αυξανόμενης δημοτικότητας του App Store. Η Κίνα έχει γίνει ένας σημαντικός παράγοντας για την πρόσφατη αύξηση των εσόδων του App Store, με τα έσοδα του App Store να υπερδιπλασιάζονται στη χώρα κατά τη διάρκεια του έτους 3Q15. Οι Κινέζοι προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει πάνω από 250.000 εφαρμογές, σύμφωνα με την Apple CFO Luca Maestri. Η εταιρεία πούλησε 47,5 εκατ iPhones, 4,8 εκατομμύρια Macs, και 10,9 εκατομμύρια iPads.

Σχολιασμός στο forum