24.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το Apple Device Analytics περιέχει αναγνωριστικά δεδομένα χρήστη του iCloud σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας

    Μια νέα έρευνα ισχυρίστηκε ότι τα αναλυτικά στοιχεία συσκευών της Apple περιέχουν πληροφορίες που μπορούν να συνδέσουν απευθείας πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης μιας συσκευής, την απόδοσή της, τις δυνατότητες της και πολλά άλλα, απευθείας σε έναν συγκεκριμένο χρήστη, παρά τους ισχυρισμούς της Apple για το αντίθετο.

    Στο Twitter, οι ερευνητές ασφαλείας Tommy Mysk και Talal Haj Bakry ανακάλυψαν ότι τα δεδομένα ανάλυσης συσκευών της Apple περιλαμβάνουν ένα αναγνωριστικό που ονομάζεται “dsId”, το οποίο σημαίνει Αναγνωριστικό υπηρεσιών καταλόγου. Η ανάλυση διαπίστωσε ότι το αναγνωριστικό dsId είναι μοναδικό για κάθε λογαριασμό iCloud και μπορεί να συνδεθεί απευθείας με έναν συγκεκριμένο χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της ημερομηνίας γέννησης, του email και των σχετικών πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στο iCloud.

    Στη νομική σελίδα αναλυτικών στοιχείων συσκευών και απορρήτου της Apple, η εταιρεία λέει ότι καμία πληροφορία που συλλέγεται από μια συσκευή για σκοπούς ανάλυσης δεν μπορεί να εντοπιστεί σε συγκεκριμένο χρήστη. “Το iPhone Analytics μπορεί να περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με προδιαγραφές υλικού και λειτουργικού συστήματος, στατιστικά στοιχεία απόδοσης και δεδομένα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των συσκευών και των εφαρμογών σας. Καμία από τις πληροφορίες που συλλέγονται δεν σας προσδιορίζει προσωπικά”, ισχυρίζεται η εταιρεία.

    Σε ένα πιθανό στοιχείο διαφοροποίησης, η Apple λέει ότι εάν ένας χρήστης συμφωνήσει να στείλει πληροφορίες αναλυτικών στοιχείων από πολλές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό iCloud, μπορεί να “συσχετίσει ορισμένα δεδομένα χρήσης σχετικά με τις εφαρμογές της Apple σε αυτές τις συσκευές συγχρονίζοντας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο”. Ωστόσο, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, η Apple λέει ότι ο χρήστης παραμένει απροσδιόριστος για την Apple.

    Η Apple έχει κρατήσει ιστορικά σκληρή στάση σχετικά με το απόρρητο των χρηστών, υποστηρίζοντας επανειλημμένα ότι πιστεύει ότι το απόρρητο είναι ένα «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα». Οι αξιώσεις απορρήτου της Apple υπόκεινται σε αυξανόμενο έλεγχο τους τελευταίους μήνες, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει τώρα μια ομαδική αγωγή που την κατηγορεί για παρακολούθηση χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.