19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το AirTag βοηθά τους διασώστες να βρουν σκύλο που χάθηκε στην πλημμύρα στην Καλιφόρνια

    Το AirTag της Apple αυτή την εβδομάδα έσωσε έναν σκύλο που παρασύρθηκε από πλημμύρες στην Καλιφόρνια, οδηγώντας τους διασώστες στην τοποθεσία του. Όπως αναφέρει το ABC7, ο άτυχος Seamus έπεσε σε ταχέως κινούμενη αποχέτευση καταιγίδων αφού ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

    Ο Seamus παρασύρθηκε σε μια λεκάνη ελέγχου πλημμύρας και άρχισε να απομακρύνεται γρήγορα μακριά από τον ιδιοκτήτη του, αλλά τελικά κατάφερε να συρθεί έξω από έναν σωλήνα πρόσβασης. Καθώς ο Seamus είχε ένα AirTag στο κολάρο του, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες του και οι ιδιοκτήτες του ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν την τοποθεσία του.

    Το δίκτυο αποχέτευσης πήρε τον Seamus περίπου ένα μίλι μακριά από το σημείο όπου ξεκίνησε και έμεινε κολλημένος στο κάτω μέρος του σωλήνα πρόσβασης. Στη σελίδα της στο Facebook, η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας San Bernardino είπε ότι τόσο το Apple AirTag όσο και η συμβατική ετικέτα ID «βοήθησαν τους διασώστες και τους ιδιοκτήτες να εντοπίσουν το κουτάβι και να τα επανενώσουν με την οικογένεια του».

    Η Apple δημιούργησε τα AirTag για την παρακολούθηση αντικειμένων και η εταιρεία δεν συνιστά τη χρήση τους για την παρακολούθηση κατοικίδιων ζώων, παιδιών ή άλλων ζωντανών πλασμάτων, επειδή απαιτούν τον εντοπισμό ενός κοντινού iPhone και δεν έχουν τη δική τους ενσωματωμένη λειτουργία παρακολούθησης GPS. Αυτό δεν εμπόδισε πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων από το να χρησιμοποιούν ‌AirTags στα ζώα τους, και υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από περιλαίμια, ιμάντες και άλλα αξεσουάρ για τον εξοπλισμό ενός κατοικίδιου με AirTag.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.