Το Activation Lock του iPhone μείωσε τις κλοπές κατά 40% στο Σ.Φρανσίσκο και 25% στην Ν.Υόρκη

0
394

Μία νέα αναφορά που μας ήρθε σήμερα κάνει λόγο για μεγάλη πτώση των κλοπών iPhones κάτι που οφείλεται στην εισαγωγή του μηχανισμού Activation Lock το οποίο αποτρέπει τον κλέφτη να “σβήσει” την συσκευή και να την ξαναπουλήσει σαν καινούρια.

14.02.13-Activation_Lock

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι κλοπές iPhones μεταξύ Σεπτ. 2013 και Σεπτ. 2014 , έπεσαν κατά 40% στο Σαν Φρανσίσκο, 25% στην Νέα Υόρκη και κατά 50% στο Λονδίνο!

“Καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο για να καταπολεμήσουμε την μάστιγα της κλοπής smartphones που επηρέαζε πολλές μεγάλες πόλεις κατά τα 2 προηγούμενα χρόνια”, δήλωσε ο Δήμαρχος Λονδίνου Boris Johnson.

Η Apple παρουσίασε το Acitvation Lock στο iOS 7 . Το χαρακτηριστικό αυτό “κλειδώνει” την συσκευή με τα διαπιστευτήρια του χρήστη από το iCloud  τα οποία τα ζητά ώστε να γίνει ολική επαναφορά και να σβήσει τελείως.

Το Activation Lock ήταν το πρώτο “kill switch” που έγινε εμπορικά διαθέσιμο και σύντομα ακολούθησαν αντίστοιχες εφαρμογές από την Google και την Samsung. Η Καλιφόρνια μάλιστα πέρασε νόμο που επιβάλει σε όλες τις εταιρείες που πωλούν smartphones να έχουν αντίστοιχη εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2015 και μετά κάτι που η FCC αναμένεται να θεσπίσει για όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Για ακόμη μια φορά συνιστούμε και σε εσάς να έχετε πάντα ενεργοποιημένο το finf my iphone και passcode στην συσκευή σας.

 

σχολιασμός στο φόρουμ