14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το 2020 Macbook Air έχει 32% περισσότερη φωτεινότητα όταν λειτουργεί με Windows 10

    Όπως σας έχουμε ενημερώσει το νεότερο μοντέλο της MacBook Air σειράς έρχεται με μια φωτεινότητα που ανέρχεται στα 415 nits η οποία όμως δεν περιορίζεται από το hardware της συσκευής αλλά από το λογισμικό της Apple.

    Το NotebookCheck έκανε μια σειρά δοκιμαστικών στο 2020 MacBook Air και είδε πως το πάνελ του μπορεί να δώσει μέχρι και 547 nits φωτεινότητας ξεπερνώντας έτσι ακόμη και την Pro σειρά. Για να επιτύχουν κάτι τέτοιο χρειάστηκε βέβαια και μέσω bootcamp να τρέξουν τα Windows 10.

    Σε αυτή την αυτή την αυξημένη φωτεινότητα η χρωματική αποτύπωση δεν είναι η τέλεια αλλά σίγουρα αυτό είναι κάτι που δύσκολα ένας χρήστης μπορεί να αντιληφθεί με γυμνό μάτι.

    Γιατί η Apple λοιπόν αποφάσισε να μειώσει τις αποδόσεις του πάνελ των νέων MacBook Air; Σύμφωνα με το site οι λόγοι μπορεί να είναι 3:

    Αρχικά η Apple μπορεί να μην χρησιμοποιεί σε όλα τα μοντέλα του MacBook Air το ίδιο πάνελ και έτσι θα έπρεπε να αποφασίσει μια τιμή που θα αντιστοιχούσε σε όλους τους κατασκευαστές και θα ήταν κοινή για την φωτεινότητα.

    Δεύτερον η εταιρεία είναι γνωστό πως έχει πολύ υψηλά στάνταρ σε ότι αφορά την εμφάνιση των χρωμάτων των πάνελ και έτσι μπορεί να μην θέλησε να φτάσει στα όρια του το πάνελ από άποψη φωτεινότητας θυσιάζοντας την πιστότητα των χρωμάτων.

    Τέλος μπορεί να έγινε και καθαρά για οικονομικούς λόγους και η Apple να θέλησε να διαφοροποιήσει την Air σειρά από την Pro και στο κομμάτι της φωτεινότητας.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles