20 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το 14% των Ελλήνων σκέφτεται να αγοράσει ένα smartwatch τους επόμενους 12 μήνες

    Ανοδικά κινούνται οι πωλήσεις wearables στην Ελλάδα με τις “φορετές” συσκευές, που μετρούν την κατάσταση της υγείας και της φυσικής κατάστασης, να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς στους πολίτες, εν μέσω πανδημικής κρίσης. Σήμερα, σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες (το 19%) έχει στην κατοχή του ένα “έξυπνο” ρολόι, ενώ το 14% των πολιτών στη χώρα απαντά ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα τους επόμενους 12 μήνες σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και δημοσίευμα του SEPE.

    Η πανδημία και η ανάγκη στενότερης παρακολούθησης της υγείας και των φυσικών λειτουργιών, όπως τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, η αρτηριακή πίεση και οι καρδιακοί παλμοί, λειτούργησαν θετικά για την αγορά των wearables και ειδικότερα των “έξυπνων” ρολογιών. Δεν είναι τυχαίο ότι το 11% των Ελλήνων απέκτησε ένα Smartwatch από το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης και μετά. 

    Εξίσου δημοφιλείς έκανε η πανδημία και τις συσκευές smartbands, οι οποίες επίσης παρακολουθούν τη φυσική κατάσταση, μετρώντας λειτουργίες, όπως το οξυγόνο και οι καρδιακοί παλμοί. Σήμερα, το 15% των Ελλήνων έχει ένα smartband, ενώ ένα 11% απαντά ότι σκέφτεται να αγοράσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με το 9% να το έχει αποκτήσει εν μέσω πανδημίας.

    Συνολικά, όπως δείχνει έρευνα της IPSOS για λογαριασμό της Huawei, το 35% των Ελλήνων σχεδιάζει να αγοράσει smartphone ή smartwatch τον επόμενο χρόνο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του. 

    Με τη βοήθεια της τεχνολογίας
    Η έρευνα της IPSOS, που διεξήχθη σε 10 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, δείχνει ότι οι Έλληνες θεωρούν τις “έξυπνες” συσκευές πολύτιμο σύμμαχο τους στην προσπάθεια για βελτίωση της υγείας και της φυσικής, αλλά και ψυχικής κατάστασης. Ειδικότερα, τα 2/3 των Ελλήνων (64%) πιστεύουν ότι ένα “έξυπνο” ρολόι θα ήταν χρήσιμο και βοηθητικό για την επίτευξη αυτού του στόχου.

    Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι με τα “έξυπνα” ρολόγια μπορεί κανείς να έχει καλύτερη εικόνα και όλων των υπολοίπων παραγόντων που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη φυσική κατάσταση, όπως οι διαταραχές ύπνου και τα επίπεδα άγχους. 

    Ανοδικά και στην Ευρώπη
    Η Ευρώπη βρίσκεται, από το ξέσπασμα της πανδημίας, στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης wearable συσκευών. Το 2020, σχεδόν το ένα πέμπτο (19%) των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών στην Ε.Ε. χρησιμοποίησε το περασμένο έτος “έξυπνα” ρολόγια, smartbands, συνδεδεμένα ακουστικά, ανιχνευτές ασφαλείας και άλλα wearables, που συνδέονται στο Διαδίκτυο.

    Οι Έλληνες, πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, βρίσκονται στην τελευταία θέση μεταξύ των Ευρωπαίων, όσον αφορά τη συστηματική χρήση wearables. Αντίθετα, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται η Τσεχία, η Φινλανδία και η Εσθονία.

    Το 2020, περίπου το ένα τρίτο των πολιτών στην Τσεχία (35%), τη Φινλανδία (33%) και την Εσθονία (31%) είχε χρησιμοποιήσει ένα “έξυπνο” ρολόι ή άλλο αξεσουάρ, που συνδέεται με το Διαδίκτυο. Σε μια σειρά άλλων χωρών, όπως η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία, η Δανία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιρλανδία, το αντίστοιχο ποσοστό κυμάνθηκε μεταξύ 20%-26%.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.