Το 1/3 των πωλήσεων smartphone για το δεύτερο τρίμηνο ανήκει στην Apple και τη Samsung

0
186

Οι πιο πρόσφατοι αριθμοί από την εταιρεία ερευνών IDC δείχνουν ότι η αγορά των premium smartphone εξακολουθεί να αποτελεί σε μεγάλο βαθμό αγώνα μεταξύ της Samsung και της Apple, η οποία αντιπροσώπευε το 21,7% και το 14,1% αντίστοιχα του μεριδίου αγοράς κατά το δεύτερο τρίμηνο . Οι δύο αυτές αντίπαλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε συνδυασμό με το 35,8% του μεριδίου της αγοράς ανά τρίμηνο, τερμάτισαν πολύ πιο πριν από τις αναδυόμενες των κινέζων ανταγωνιστών Huawei, Xiaomi και Lenovo κατά τη διάρκεια της περιόδου των τριών μηνών που έληξε στις 30 Ιουνίου.

iPhone-6-Galaxy-S6-Edge

Το IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker δείχνει ότι οι πωλητές  smartphone  έχουν πουλήσει συνολικά 337.200.000 smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το δεύτερο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 11,6% από τα 302 100 000 μονάδων που είχαν αποσταλεί το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Η αύξηση αυτή οφείλεται όχι μόνο από τις συσκευές υψηλών προδιαγραφών που πωλούνται από την Apple και η Samsung, αλλά και από τον αυξανόμενο αριθμό των προσιτών διαθέσιμων συσκευών σε αναδυόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

IDC-Apple-Samsung-Q215

Η Apple αυξήθηκε από 2,4 ποσοστιαίες μονάδες σε 14,1% κατά το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το μερίδιο της αγοράς 11,7% κατά το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, ενώ η Samsung με την ηγετική θέση στην αγορά παρουσίασε από έτος σε έτος παρακμή, καθώς το μερίδιο αγοράς της έπεσε από 24,8% σε 21,7%. Η Apple έκλεισε το χάσμα με την συνεχιζόμενη δυναμική του iPhone 6 και το iPhone 6 Plus, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι πούλησε 47,5 εκατ iPhones κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Apple και η Samsung εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά και στο λειτουργικό σύστημα των smartphone, τις οποίες ακολουθούν οι Huawei, Xiaomi και η Lenovo με 8,9%, 5,3% και 4,8% του μεριδίου αγοράς κατά το δεύτερο τρίμηνο αντίστοιχα. Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές smartphone αντιπροσώπευαν ένα συνδυασμένο μερίδιο 45,2% της αγοράς ανά τρίμηνο. Συνολικά οι αποστολές κινητών τηλεφώνων κατά το δεύτερο τρίμηνο έφθασε τις 464.600.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Σχολιασμός στο forum