21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τι περιμένουμε τον επόμενο μήνα από την παρουσίαση των iPhone 11 / iPhone Pro

    Η 2019 γραμμή του iPhone είναι πλέον μόλις μερικές εβδομάδες μακριά και πριν παρουσιαστεί και επίσημα στο κοινό. Σύμφωνα με τις πρόσφατες φήμες η παρουσίαση τους αυτή ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι αρχικά υπολογίζαμε.

    Ο γρηγορότερος επεξεργαστής και η έξτρα κάμερα μπορεί να μην είναι οι μόνοι λόγοι για να σκεφτεί κάποιος να αναβαθμίσει σε αυτές τις συσκευές φέτος. Χαρακτηριστικά όπως αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση, βελτιωμένο Face ID και ακόμη και υποστήριξη του Apple Pencil ίσως βρίσκονται στην λίστα της Apple.

    H σίγουρη αναβάθμιση φέτος είναι ο επόμενης γενιάς A επεξεργαστής της Apple. Δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για αυτόν. Φημολογείται ότι έχει την κωδική ονομασία AMX ή matrix και σίγουρα θα είναι ακόμη πιο γρήγορος από τον A12 Bionic επεξεργαστή που είδαμε πέρυσι ενώ παράλληλα θα προσφέρει πιο εντυπωσιακά γραφικά ενώ παράλληλα θα είναι και πιο ενεργειακά οικονομικός.

    Όλα αυτά θα είναι εφικτά στο μεγαλύτερο μέρος τους εξαιτίας του 7nm σχεδιασμού του, σε σύγκριση με τον 10nm σχεδιασμό του A12. Αυτό σημαίνει πως πυκνωτές και όχι μόνο που είναι πολύ μικροί θα έρθουν ακόμη πιο κοντά διασφαλίζοντας μεγαλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία.

    Σίγουρα ένα από τα μεγάλα σημεία αναφορά των νέων iPhone θα είναι οι επιπλέον αισθητήρες κάμερας σε αυτά. Έτσι λοιπόν αναμένουμε να δούμε 3 φακούς στα iPhone Pro και iPhone Max Pro ενώ ο διάδοχος του iPhone XR με την ονομασία iPhone 11 θα αναβαθμιστεί και αυτός με διπλό σύστημα φακών στο πίσω μέρος του.

    Τα δύο Pro μοντέλα θα μπορούν να κάνουν ευρυγώνιες λήψεις βίντεο και φωτογραφιών ενώ το βασικό μοντέλο θα έχει ένα οπτικό ζουμ παρόμοιο με αυτό που συναντάμε σήμερα στα iPhone XS και iPhone XS Max.

    H προσθήκη του τρίτου αισθητήρα κάμερας στα Pro μοντέλα θα δώσει επίσης καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού ενώ εξαιτίας του λογισμικού ο χρήστης θα μπορεί να κάνει επεξεργασία σε μια λήψη βίντεο ακόμη και κατά την διάρκεια αυτής και όχι μόνο μετά.

    Ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει προβλέψει και βελτιώσεις στην εμπρόσθια κάμερα. Αναμένουμε λοιπόν εκεί έναν αισθητήρα 12MP για ακόμη καλύτερες selfies.

    Αυτοί οι νέοι αισθητήρες στην κάμερα θα είναι “κρυμμένοι” πίσω από μια τεχνολογία με την ονομασία “black lens-coating” που στην πράξη σημαίνει πως δεν θα είναι ευδιάκριτοι εύκολα και έτσι δεν θα αλλοιώνουν τον ομαλό σχεδιασμό στο πίσω μέρος της συσκευής.

    Στον τομέα του σχεδιασμού τώρα δεν αναμένουμε δραματικές αλλαγές σε σχέση με το περσινά μοντέλα. Φήμες θέλουν την Apple να φέρνει μικρές άλλες αλλά σημαντικές όπως για παράδειγμα μια καλύτερη αδιαβροχοποίηση.

    Ο Kuo επίσης έχει προβλέψει ένα matte τελείωμα στο γυαλί στο πίσω μέρος κάποιων από τα μοντέλα.

    Πέρα από μια γρηγορότερη ασύρματη φόρτιση κάποια από τα 2019 iPhone μοντέλα μπορεί να επιτρέψουν μια αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να φορτίσει κάποιο άλλο gadget του που είναι συμβατό απλά ακουμπώντας το στην πλάτη του iPhone.

    Σίγουρα ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα είναι πολύ χρηστικό για τους κατόχους AirPods και Apple Watch. Πέρα όμως από αυτό και αν επαληθευτεί το παραπάνω ο χρήστης θα μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι συμβατή με την Qi τεχνολογία φόρτισης – ακόμη και ένα άλλο iPhone.

    Φήμες θέλουν την Apple να φέρνει υποστήριξη του Apple Pencil στα νέα iPhone – η πρώτη φορά στην ιστορία του iPhone που θα γίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα αρκετοί κατασκευαστές θηκών ήδη έχουν παρουσιάσει θήκες για τα επερχόμενα iPhone μοντέλα με ειδική υποδοχή για το Apple Pencil.

    Πριν αναλογιστείτε πόσο πρακτική θα είναι η χρήση ενός από τα 2 μοντέλα Apple Pencil που έχουμε στην αγορά με ένα iPhone εδώ να πούμε πως δημοσιεύματα θέλουν την Apple να φέρνει μια μικρότερη έκδοση τους στην αγορά ειδικά για την χρήση τους με το iPhone. Στον τομέα των λειτουργιών θα προσφέρει ότι και τα άλλα δύο Apple Pencil αλλά σχεδιαστικά θα έχει μικρότερη υπογραφή και θα είναι και πιο ελαφρύ έτσι ώστε να είναι ιδανικός σύντροφος με το iPhone.

    Επιτέλους θα έχουμε και γρηγορότερη ενσύρματη φόρτιση μιας και οι φήμες θέλουν την Apple να τοποθετεί έναν 18W φορτιστή στην συσκευασία των νέων iPhone.

    Ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο αντάπτορα που συναντούμε στα iPad Pro και σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη προσθήκη για τους νέους κατόχους των νεότερων iPhone μοντέλων και μια σημαντική αναβάθμιση από τον 5W φορτιστή που είχαμε μέχρι σήμερα.

    Στον τομέα της αυτονομίας αναμένεται πως και τα 3 νέα μοντέλα θα έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες. Ο Kuo έχει προβλέψει πως αυτές θα είναι κατά 10% με 25% μεγαλύτερες από αυτές που συναντούμε στα iPhone XS και iPhone XS Max.

    To Bloomberg mε πρόσφατο δημοσίευμα του ανέφερε πως θα έχουμε και ένα βελτιωμένο Face ID στα 2019 μοντέλα. Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε θα μπορεί κάποιος να ξεκλειδώσει την συσκευή του από πολλαπλές γωνίες χάρη σε νέους ευρυγώνιους φακούς που θα ενσωματωθούν στους Face ID αισθητήρες.

    Έτσι λοιπόν κάποιος θα μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone του ακόμη και όταν αυτό είναι τελείως επίπεδο σε μια επιφάνεια χωρίς να χρειαστεί να το σηκώσει.

    Ίσως έχουμε και μια νέα χρωματική επιλογή φέτος. Πέρα από τα gold, silver και space gray μοντέλα ένας νέος πράσινος χρωματισμός φημολογείται. Αυτός βέβαια κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει στον διάδοχο του iPhone XR αντί για τα iPhone Pro και iPhone Pro Max.

    Η ίδια πηγή είχε αναφέρει πως ίσως έχουμε και αφαίρεση της λέξης “iPhone” από το πίσω μέρος της συσκευής……

    Μια τεχνολογία που μπορεί να αφαιρέσει η Apple φέτος με τα νέα μοντέλα της είναι το 3D Touch. Οι φήμες λοιπόν την θέλουν να μην ενσωματώνεται φέτος σε κανένα iPhone μοντέλο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η λειτουργία θα εξαφανιστεί. Το iPhone XR έχει αποδείξει πως το 3D Touch ως λειτουργία είναι εφικτό και χωρίς μια οθόνη ευαίσθητη στο άγγιγμα του χρήστη.

    Το λεγόμενο Haptic Touch του iPhone XR λοιπόν ίσως ενσωματωθεί σε όλες τις νέες συσκευές φέτος με την Apple να παρουσιάζει και μια καλύτερη Taptic Engine για αυτό τον σκοπό.

    Αναμένουμε την παρουσίαση των νέων iPhone συσκευών στις 10 Σεπτεμβρίου με την Apple να αποστέλλει προσκλήσεις και να κλειδώνει και επίσημα αυτή την ημερομηνία στο τέλος του Αυγούστου.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles