14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Τι περιμένουμε και τι δεν περιμένουμε από το event του Σεπτεμβρίου της Apple

    Σίγουρα θα υπάρχουν νέα iPhones αλλά η Apple έχει πολλά περισσότερα που μπορεί αν το επιλέξει να μας δείξει σε αυτό το event. Με βάση ότι έχουμε διαβάσει μέχρι και σήμερα και που θεωρούνται αξιόπιστες πληροφορίες παρακάτω σας έχουμε ένα πρώτο roundup για το τι περιμένουμε να δούμε στο event της Apple που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου (Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αυτή την ημερομηνία).

    Θα δούμε τον Tim Cook να ανεβαίνει επί σκηνής και να λέει το κλασικό “Good Mooorninnng” στους παρευρισκομένους.

    Και ναι θα έχουμε νέα iPhone σε αυτό το event. Αυτό είναι κάτι τόσο σίγουρο που κάποιος μπορεί να στοιχηματίσει πως η Apple προγραμματίζει τα πάντα, από events μέχρι και την παραγωγική της αλυσίδα γύρω από αυτή την ημερομηνία. Επίσης φροντίζει έτσι ώστε τίποτα άλλο να μην κλέψει έστω και λίγο την λάμψη από την ανακοίνωση των νέων iPhone μοντέλων της.

    Η Apple θέλει πάντα τον μέγιστο αριθμό ανθρώπων να δείξουν το μεγαλύτερο δυνατό ενδιαφέρον που μπορούν γιατί έτσι έρχονται οι πωλήσεις. Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία είναι πολύ προσεκτική στο πότε παρουσιάζει κάτι και τι είναι αυτό. Έτσι λοιπόν για παράδειγμα γνωρίζουμε πως σχεδόν πάντα έχουμε ένα ξεχωριστό iPad event γιατί η εταιρεία δεν θέλει να τραβήξει την προσοχή από την παρουσίαση των iPhones. Επίσης νέα Apple Watches παρουσιάζονται πάντα δίπλα σε νέα iPhones γιατί εκεί η φόρμουλα λειτουργεί ανάποδα με τα Apple Watches να είναι ο ιδανικός σύντροφος δίπλα σε ένα νέο iPhone.

    Επίσης δεν περιμένουμε από την Apple για παράδειγμα να μας παρουσιάσει ένα 6ης γενιάς Apple TV. Έτσι λοιπόν και παρά το γεγονός πως έχουμε φήμες για πάρα πολλές συσκευές της Apple πολλές από αυτές δεν θα παρουσιαστούν σε αυτό το event.

    Νέο “iPhone Pro,” ή “iPhone 11”

    Θα υπάρχουν λοιπόν νέα iPhones και μάλιστα 3. Οι πρόσφατες φήμες και διαρροές από την παραγωγή αλυσίδα αναφέρουν πως o διάδοχος του iPhone XR θα πάρει την ονομασία iPhone 11 ενώ οι αντίστοιχοι διάδοχοι των iPhone XS και iPhone XS Max θα έρθουν με τις ονομασίες iPhone Pro και iPhone Pro Max.

    To Pro σίγουρα είναι μια ονομασία απλά είμαστε σίγουρα πως με αυτή θα σημαίνει και κάτι με υψηλή κοστολόγηση για ακόμη μια φορά.

    Τα νέα iPhones είναι το μόνο προϊόν για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα δούμε σε αυτό το event.

    Οι πληροφορίες θέλουν αυτές τις συσκευές να μην διαφέρουν πολύ τουλάχιστον εξωτερικά από τους προκατόχους τους. Το iPhone 11 λοιπόν που έρχεται να αντικαταστήσει το iPhone XR στην αγορά θα έχει ένα σύστημα διπλών φακών στο πίσω μέρος μάλλον σε ένα τετράγωνο πλαίσιο. Οι δύο άλλες Pro συσκευές θα έρθουν με ένα αντίστοιχο πλαίσιο αλλά με ένα νέο σύστημα τριών φακών.

    Αναφορά του Bloomberg έκανε λόγο πως το λογισμικό στο iOS θα μπορεί αυτόματα να συνδυάζει τις φωτογραφίες από τους διαφορετικούς φακούς κάνοντας έτσι βελτιώσεις και διορθώσεις και δίνοντας και καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Στο ίδιο άρθρο διαβάσαμε πως θα έχουμε σημαντικές βελτιώσεις και στις λήψεις βίντεο με την δυνατότητα ο χρήστης να κάνει παραμετροποιήσεις την ίδια στιγμή και όχι μόνο μετά την ολοκλήρωση της λήψης.

    Υπάρχουν επίσης φήμες πως το iPad Pro θα δεχτεί μια τέτοια αναβάθμιση στην κάμερα του με ένα σύστημα τριπλών φακών στο πίσω μέρος αλλά δεν περιμένουμε να δούμε αυτές τις νέες συσκευές μέχρι τον Οκτώβριο.

    Apple Watch

    Πρόσφατες EEC καταγραφές μας έδειξαν 4 νέους αριθμούς μοντέλων για το Apple Watch. Πέρα από αυτό είχαμε αποδείξεις και μέσα στις watchOS beta με φωτογραφίες που κάνουν αναφορά σε Titanium και Ceramic μοντέλα δείχνοντας τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει η Apple για το σασί τους.

    Η παρουσίαση νέων Apple Watch θεωρείται λοιπόν σχεδόν δεδομένη τον Σεπτέμβριο με νέα σασί. Πέρα από αυτό όμως δεν έχουμε άλλες έγκριτες πληροφορίες για αυτά τα μοντέλα και έτσι ίσως να μην έχουμε ακόμη ένα “Apple Watch Series 5”.

    Nέα Macs

    Το σίγουρο είναι και το ξέρουμε από την ίδια την Apple πως ένα νέο Mac έρχεται αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το αν θα το παρουσιάσει αυτό στο event του Σεπτεμβρίου. Το 2019 Mac Pro θα πρέπει να κυκλοφορήσει σύντομα και αντικειμενικά το είδαμε πίσω τον Ιούνιο να παρουσιάζεται έστω και για λίγο για πρώτη φορά μαζί με την Pro Display XDR.

    Έτσι λοιπόν δεν θα είχε ιδιαίτερη λογική μια δεύτερη παρουσίαση του σε ένα μάλιστα event που ο πρωταγωνιστής θα είναι τα νέα iPhones της εταιρείας.

    Πάρα αυτά στο website της εταιρείας είχαμε την αναφορά πως το Mac Pro και η εξωτερική του οθόνη θα έρθουν το Σεπτέμβριο.

    Είναι πολύ πιθανό λοιπόν και με βάση του ότι ήδη έχουν παρουσιαστεί η Apple να τα κάνει διαθέσιμη στην αγορά με ένα δελτίο τύπου.

    MacBook Pro

    Έχουμε πολλές φήμες πως η Apple ετοιμάζει ένα νέο 16 ιντσών MacBook Pro. H συσκευή αυτή λοιπόν είναι πολύ πιθανό να γίνει διαθέσιμη σύντομα και να παρουσιαστεί αλλά δεν πιστεύουμε πως αυτό θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

    Το νέο αυτό MacBook Pro θα έχει την σχεδιαστική υπογραφή του 15 ιντσών MacBook Pro αλλά μια μεγαλύτερη οθόνη μιας και τα πλαίσια του θα είναι ακόμη πιο λεπτά.

    Η παραγωγή του φημολογείται πως θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με την παρουσίαση του να οριοθετείται κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο.

    Επίσης σίγουρα δεν θα έχουμε κάποιο άλλο νέο στο event του Σεπτεμβρίου για την υπόλοιπη MacBook Pro σειρά. Το 13 ιντσών μοντέλων αναβαθμίστηκε τον Ιούλιο μαζί με το MacBook Air και το 15 ιντσών μοντέλο δέχτηκε αναβάθμιση τον Μάιο.

    Νέα iMac και iMac Pro

    Το βασικό iMac αναβαθμίστηκε πίσω τον Μάρτιο. Δεν ήταν σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις μια και η Apple διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό από το 2012 αλλά οι νέες επεξεργαστές και οι νέες κάρτες γραφικών έφεραν σημαντικές βελτιώσεις στις αποδόσεις του.

    Το iMac Pro είναι προς μια σημαντική αναβάθμιση αλλά δεν αναμένουμε πληροφορίες για αυτή στο event του Σεπτεμβρίου.

    Οι πιθανότητες για ένα νέο αναβαθμισμένο iMac Pro είναι σίγουρα υψηλές αλλά όλα δείχνουν πως θα περιμένουμε ακόμη….

    Νέα iPad Pro

    Αν είναι να δούμε κάτι άλλο πέρα από iPhones και Apple Watches στον event του Σεπτεμβρίου είναι ένα αναβαθμισμένο iPad ή iPad Pro.

    Πάρα αυτά και παρά το γεγονός πως είμαστε σχεδόν σίγουροι πως νέα iPad Pro έρχονται θα ποντάραμε πως η Apple θα τα παρουσιάσει σε ένα ξεχωριστό event τον Οκτώβριο. Η Apple δεν κάνει συχνά ένα event τον Σεπτέμβριο για να ακολουθήσει ένα δεύτερο τον Οκτώβριο αλλά φέτος όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο μάλλον θα γίνει.

    Βλέπουμε ένα event τον Οκτώβριο μιας και πέρα από νέο Mac Pro που σίγουρα θα γίνει διαθέσιμο και την υψηλή πιθανότητα για το 16 ιντσών MacBook Pro η Apple έχει δεσμευτεί για το λανσάρισμα των Apple TV+ και Apple Arcade συνδρομητικών της υπηρεσιών το Φθινόπωρο.

    Το καλοκαίρι επίσημα τελειώνει στις 23 Σεπτεμβρίου και έτσι το Φθινόπωρο για την Apple σημαίνει οποιαδήποτε ημερομηνία από τις 23/9 μέχρι και τον Νοέμβριο. Αν η εταιρεία σκέφτεται να ταράξει τα νερά με την Apple TV+ υπηρεσία της τον Οκτώβριο τότε το ερώτημα είναι αν θα το κάνει παρουσιάζοντας στο ίδιο event και νέα iPads….

    Οι πιθανότητες λοιπόν να δούμε νέα iPads τον Σεπτέμβριο είναι πραγματικά 50/50 αυτή την στιγμή.

    Άλλο hardware

    Φυσικά στην λίστα έχουμε και τα AirPods που έχουν αναβαθμιστεί ήδη μια φορά φέτος και ένα νεότερο Apple TV μοντέλο που σίγουρα έρχεται.

    Το hardware στα Apple TV 4K δεν έχει αναβαθμιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2017 και κάτω από άλλες συνθήκες θα λέγαμε πως φαίνεται πως η Apple την έχει ξεχάσει σαν συσκευή.

    Με την έλευση της Apple TV+ συνδρομητικής υπηρεσίας όμως σίγουρα περιμένουμε και μια αναβάθμιση στο ίδιο το Apple TV. Βέβαια αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ιδιαίτερες φήμες, σχεδόν καμία, ή κάποια διαρροή που να παρουσιάζει ένα νέο Apple TV από την εταιρεία. Αυτό που είχαμε είναι πως ουσιαστικά το Apple TV έχει ενσωματωθεί πλέον σε κάποια νεότερα μοντέλα smart τηλεοράσεων από κατασκευαστές όπως η Samsung και η LG.

    Αναμένουμε λοιπόν σίγουρα κάποια αναφορά τον Σεπτέμβριο στην Apple TV+ υπηρεσία αλλά όχι την παρουσίαση κάποιου νέου Apple TV.

    Σε ότι αφορά τα AirPods εκεί έχουμε φήμες για νέο μοντέλο με αδιαβροχοποίηση και άλλα χαρακτηριστικά ίσως ακόμη και με ένα νέο σχεδιασμό αλλά ακόμη είναι πιστεύουμε πως είναι νωρίς για μια παρουσίαση του.

    Για τους φίλους τέλος του HomePod είχαμε την είδηση πως η Apple θα κυκλοφορήσει μάλλον ένα νεότερο μοντέλο πιο οικονομικό αλλά και για αυτό είμαστε ακόμη λίγο μακριά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles