22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τι θέλουμε να δούμε στην watchOS 9

    Καθώς πλησιάζει το WWDC 2022, είναι δύσκολο να μην σκεφτούμε τι μπορεί να δούμε στο νέο λογισμικό της Apple. Όταν ο Tim Cook και η παρέα του εμφανιστούν επί σκηνής, αναμφίβολα θα λάμπουν από χαρά καθώς μας λένε τα πάντα για τις αλλαγές που έρχονται σε όλες τις συσκευές.

    Το περσινό watchOS 8 δεν ήταν μια εξαιρετικά σημαντική ενημέρωση, αλλά επικεντρώθηκε στο να σας επιτρέψει να κάνετε περισσότερα από ποτέ από τον καρπό σας. Στο watchOS 9, όχι μόνο περιμένουμε κάποια νέα χαρακτηριστικά, αλλά πιστεύουμε ότι είναι καιρός η Apple να βελτιώσει ορισμένες πτυχές του λογισμικού που αγνοήθηκαν εδώ και καιρό.

    Νέα Home οθόνη και οθόνη εφαρμογών

    Ίσως η αρχική οθόνη/προβολή εφαρμογών είναι το παλαιότερο τμήμα του watchOS που δεν το έχει αλλάξει ποτέ κανένας. Δεν έχει αλλάξει πραγματικά από την έναρξή του στο αρχικό Apple Watch, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο φαίνεται παλιό, αλλά είναι επίσης το χειρότερο περιβάλλον χρήστη που έχει δημιουργήσει ποτέ η Apple, κατά την γνώμη μας.

    Η προβολή πλέγματος (όπως την αποκαλούσαν), όπου όλες οι εφαρμογές σας Apple Watch είναι συγκεντρωμένες σε αυτόν τον ενοχλητικό ιστό από μικροσκοπικά εικονίδια, χρειάζεται απεγνωσμένα μια αναβάθμιση. Ίσως ήταν λογικό κάποτε όταν η επιλογή των εφαρμογών Apple Watch ήταν πολύ περιορισμένη. Ωστόσο, στις μέρες μας αυτό δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση.

    Δεδομένου ότι οι εφαρμογές του Apple Watch είναι πλέον πολύ πιο διαθέσιμες και διαδεδομένες, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να επεκταθεί αυτό το μικρό πλέγμα σε κάτι που μοιάζει σε ένα ενοχλητικό παιχνίδι του βρες την εφαρμογή που θέλεις να ανοίξεις. Είναι ένα χάος και πολύ εύκολο να ανοίξετε κατά λάθος μια εφαρμογή που δεν θέλετε — αν μπορείτε να βρείτε εξαρχής την εφαρμογή που ψάχνετε.

    Η προβολή λίστας είναι λιγότερο χαοτική και πιο οργανωμένη, αλλά και εξαιρετικά ενοχλητική για κύλιση όταν έχετε πολλές εφαρμογές. Αυτό που πρέπει να κάνει η Apple είναι να φτιάξει κάτι πιο βελτιωμένο. Κάτι τόσο απλό όσο η δημιουργία της προβολής λίστας σε ένα κυλιόμενο πλέγμα εικονιδίων τρία προς τρία θα ήταν απείρως πιο εύκολο για να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να εκκινήσετε όταν χρησιμοποιείτε το Apple Watch σας.

    Όσο για την προβολή πλέγματος, θα θέλαμε να φαίνεται εντελώς διαφορετική, αλλά αν η Apple επιμένει να την κρατήσει, τότε νομίζουμε ότι θα πρέπει να είναι προσαρμόσιμη. Ας επιλέξουμε ποιες εφαρμογές θα εμφανίζονται στην προβολή πλέγματος και ίσως ακόμη και να μας μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος του εικονιδίου της εφαρμογής, ώστε να μην χαθούν οι πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές μας μέσα στο σύνολο των εφαρμογών.

    Μέρες ανάπαυσης στη Δραστηριότητα

    Από τότε που κυκλοφόρησε το Activity – Δραστηριότητα με το Apple Watch, το κλείσιμο των δαχτυλιδιών έχει γίνει σχεδόν εμμονή για μερικούς ανθρώπους. Είναι διασκεδαστικό να λαμβάνετε τις μικρές ειδοποιήσεις που σας ενημερώνουν ότι έχετε επιτύχει τον στόχο κίνησης ή τον στόχο άσκησης κάθε μέρα — ειδικά όταν είστε σε μια πρόκληση Δραστηριότητας με έναν φίλο — ωστόσο, τα σώματα προορίζονται για ξεκούραση, διακοπές, και ένα διάλειμμα. Η Apple θα πρέπει να μας επιτρέψει να ορίσουμε ημέρες ανάπαυσης στη Δραστηριότητα.

    Οι ημέρες ανάπαυσης είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα προπόνησης οποιουδήποτε, αλλά θα βοηθούσαν επίσης πολύ τους ανθρώπους που αισθάνονται καταβεβλημένοι από τη συνεχή ανάγκη να κλείσουν τα δαχτυλίδια τους. Μπορεί να νιώθετε λίγο άβολα, ειδικά στις πολυάσχολες ζωές μας, όταν στο τέλος της ημέρας συνειδητοποιείτε ότι δεν έκλεισες αυτό το πράσινο δαχτυλίδι άσκησης.

    Low-power mode

    Ενώ προφανώς, μια μεγαλύτερη μπαταρία θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της συσκευής την ημέρα, το λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιες τροποποιήσεις. Όπως το iOS εδώ και χρόνια, μια λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε κάθε χρήστη του Apple Watch.

    Ίσως η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης να μας δώσει την επιλογή να κάνουμε σίγαση των ειδοποιήσεων από έναν επιλεγμένο αριθμό εφαρμογών ή ίσως να είμαστε σε θέση να προσαρμόσουμε όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος στις πιο φιλικές προς την μπαταρία επιλογές που μπορεί να είναι διαθέσιμες.

    Τα καλά νέα είναι πως οι φήμες θέλουν την Apple να ετοιμάζει να μας παρουσιάσει κάτι τέτοιο.

    Περισσότερα στην καταγραφή ύπνου

    Ήταν το watchOS 7 που μας παρουσίασε την εφαρμογή Sleep και την παρακολούθηση ύπνου. Ωστόσο, μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το Apple Watch κάνει καλύτερη δουλειά στο να σας βοηθά με μια ρουτίνα πριν τον ύπνο από το να παρακολουθεί τον ύπνο σας. Ναι, το watchOS 8 το βελτίωσε με την προσθήκη της δυνατότητας παρακολούθησης του αναπνευστικού ρυθμού στον ύπνου σας, αλλά τόσοι άλλοι trackers της αγοράς μπορούν να κάνουν ακόμη πιο εις βάθος παρακολούθηση του ύπνου.

    Θα ήταν ωραίο να ξυπνάμε κάθε φορά με ένα πιο λεπτομερές γράφημα που να μας λέει πληροφορίες όπως σε ποιο στάδιο ύπνου βρισκόμασταν, τον ακριβή χρόνο που είμαστε στο εν λόγω στάδιο ύπνου, πόσες φορές ξυπνήσαμε κ.λ.π.

    Καλύτερη υποστήριξη της πνευματικής υγείας

    Νομίζουμε ότι μια καλή αρχή θα ήταν μια απλή καταγραφή διάθεσης. Η παρακολούθηση της διάθεσης είναι ένα ευεργετικό εργαλείο για πολλούς ανθρώπους, επειδή σας επιτρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το πώς αισθάνεστε κάθε στιγμή και να αρχίσετε να αναλύετε τι στη ζωή σας μπορεί να προκαλεί ανεπιθύμητο στρες ή άγχος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.