19.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Τι είναι η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας που έφερε η iOS 13 έκδοση στο iPhone

    Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας σχετίζεται με τη χημική της φθορά, η οποία ξεκινά πριν από την τοποθέτηση της μπαταρίας.  Η χημική φθορά μιας μπαταρίας είναι αποτέλεσμα ενός περίπλοκου συνδυασμού διαφόρων παραγόντων, όπως το ιστορικό θερμοκρασίας και το μοτίβο φόρτισης. Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αναλώσιμα στοιχεία εξοπλισμού που χάνουν την αποτελεσματικότητά τους ως αποτέλεσμα της χημικής τους φθοράς.

    Όσο αυξάνεται η χημική φθορά των μπαταριών ιόντων λιθίου, η ποσότητα του φορτίου που μπορούν να συγκρατήσουν μειώνεται, με αποτέλεσμα τη μειωμένη ζωή μπαταρίας και τη μειωμένη απόδοση κορυφής

    Το iOS 13 χρησιμοποιεί τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας για να επιβραδύνει τον ρυθμό φθοράς της μπαταρίας, μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται το iPhone μέχρι να φορτίσει πλήρως. Το iPhone χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση επί της συσκευής για να κατανοεί τις καθημερινές σας συνήθειες φόρτισης. Έτσι περιμένει να ολοκληρώσει τη φόρτιση πέραν του 80% λίγο πριν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε.* Η φόρτιση κατά αυτόν τον τρόπο μειώνει τη φθορά της μπαταρίας σας και βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της. Η Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας είναι ενεργή μόνο όταν το iPhone προβλέπει ότι θα συνδεθεί σε φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Η Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας είναι ενεργή από προεπιλογή όταν διαμορφώνετε το iPhone ή μετά από την ενημέρωση στην έκδοση iOS 13. Αν παρατηρήσετε ότι το iPhone είναι συχνά μόνο εν μέρει φορτισμένο –για παράδειγμα, αν δεν φορτίζετε το iPhone το βράδυ– μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας και να απενεργοποιήσετε τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας.

    Όταν η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας είναι ενεργή, μια γνωστοποίηση στην οθόνη κλειδώματος σάς ενημερώνει για το πότε θα έχει φορτίσει πλήρως το iPhone. Αν πρέπει να έχετε φορτίσει το iPhone πλήρως νωρίτερα, αγγίξτε παρατεταμένα τη γνωστοποίηση και, έπειτα, πατήστε στην επιλογή «Φόρτιση τώρα».

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles