16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τι έκανε λάθος η Apple με το 2020 13 ιντσών MacBook Pro

    Η Apple ανακοίνωσε το επόμενης γενιάς 13 ιντσών MacBook Pro. Στο νέο laptop επιτέλους έχουμε το τέλος του butterfly πληκτρολογίου και την αντικατάσταση του με το Magic Keyboard ενώ και εσωτερικά η Apple έχει αναβαθμίσει το hardware διατηρώντας την ίδια τιμολογιακή πολιτική με το μοντέλο που αντικαθιστά στην αγορά. Δυστυχώς υπάρχει όμως ένα χαρακτηριστικό του που είναι πραγματικά απογοητευτικό.

    Όπως και άλλα MacBooks πριν από αυτό έτσι και το 2020 13 ιντσών MacBook Pro έχει ενσωματωμένη μια υποδεέστερη κατά πολύ 720p FaceTime HD κάμερα.

    Γιατί αυτό;;; Ίσως και ο ίδιος ο Tim Cook να μην μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Άλλα μέχρι η Apple να κάνει αυτή την αλλαγή στην κάμερα και ειδικά στην γραμμή του MacBook Pro πάντα θα υπάρχουν ιστορίες που θα την κατηγορούν και περιπαικτικά, και ίσως όχι άδικα, θα αναφέρουν πως στα ακριβότερα MacBook της τσιγκουνεύεται να βάλει μια κάμερα της προκοπής….

    Όπως έχουμε ήδη γράψει το νέο 13 ιντσών MacBook Pro προσφέρει την διπλάσια RAM από αυτή του 2019 μοντέλου. Επίσης έχει καλύτερο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και φυσικά το νέο πληκτρολόγιο. Πέρα από αυτό με το μοντέλο του 2019 δεν έχουν κάποια άλλη διαφορά και αυτό που χτυπάει για ακόμη μια φορά στο μάτι είναι η ίδια 720p FaceTime HD κάμερα.

    Αυτή η κάμερα μάλιστα παραμένει είτε πληρώσεις για το βασικό μοντέλο στα $1299 είτε κάποιος πάει σε μια BTO απόφαση και δώσει για το νέο MacBook Pro $3.599.

    Για να το κάνουμε αυτό ακόμη καλύτερο….η Apple έχει μια τέτοια κάμερα σε κάθε MacBook Pro από το 2011 και έπειτα!!!

    Η Apple λοιπόν συνεχίζει να παίρνει περίεργες αποφάσεις σε ότι αφορά το κόστος ή την μείωση αυτού στο hardware που βάζει στα μηχανήματα της. Για χρόνια για παράδειγμα η εταιρεία επέμενε να ξεκινάει τα βασική μοντέλα του iPhone από τα 16GB αποθηκευτικού χώρου. Ο 5W USB φορτιστής που έρχεται με κάθε iPhone είναι ακόμη ένα τέτοιο παράδειγμα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles