Τελικά να προχωρήσω στην εγκατάσταση του Yosemite;

0
205

download-and-install-Yosemite-in-Mac

O τίτλος του εν λόγω άρθρου αποτελεί μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε καθημερινά. Από το να απαντάμε λοιπόν στο καθένα από εσάς ξεχωριστά σκεφτήκαμε να συνοψίσουμε την άποψη μας στο εν λόγω άρθρο.

Αρχικά να αναφέρουμε πως πάντα λέμε στους αναγνώστες μας να μην βιάζονται να αναβαθμίσουν της συσκευές τους αμέσως μετά την ανακοίνωση ενός νέου λογισμικού από την Apple μιας και συνήθως προβλήματα υπάρχουν ειδικά στην αρχή τους. Έτσι λοιπόν συστήνουμε προσοχή είτε αφορά το OS X είτε το iOS. Μάλιστα πολλές φορές τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα λογισμικό στην αρχικές του εκδόσεις δεν αξίζει τον κόπο εκτός αν είστε αποφασισμένοι να πάρετε αυτό το ρίσκο – ειδικά αν πρόκειται να κάνετε μια τέτοια εγκατάσταση σε ένα βασικό μηχάνημα σας.

Λέγοντας αυτό, χρησιμοποιούμε το Yosemite από τις πρώτες beta εκδόσεις του και έτσι έχουμε πλέον μια πολύ καλή εικόνα του. Σημαντικό είναι πως η Apple συνεχίζει να διορθώνει bugs με γρήγορους ρυθμούς για το εν λόγω. Έτσι είχαμε την 10.10.1 αναβάθμιση που μας ήρθε τον Νοέμβριο που έλυσε ένα βασικό πρόβλημα με θέματα που είχαν δημιουργηθεί κατά την σύνδεση με WI-FI δίκτυα. Τα προβλήματα όμως πάνω σε αυτό δεν έχουν λυθεί τελείως και έτσι αυτός είναι και ένας λόγος που η Apple ετοιμάζετε να κυκλοφορήσει την 10.10.2 αναβάθμιση της.

Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν ίσως κάποιος να περιμένει να δοθεί αυτή η νέα αναβάθμιση στο κοινό πριν προχωρήσει με σιγουριά σε μια αναβάθμιση από τα Mavericks ή κάποιο παλαιότερο λογισμικό.

Από την δική μας άποψη σε κανένα μηχάνημα που τρέχουμε το Yosemite δεν αντιμετωπίσαμε το οποιοδήποτε πρόβλημα με το WI-FI αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα ισχύει και για όλους.

Επίσης αν το Mac σας είναι κοντά στα όρια των απαιτήσεων του Yosemite – μπορείτε να το ελέγξετε στην Apple web page, θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν αναβαθμίσετε.  Ειδικά αν έχετε ένα Mac πριν το 2009 ή το Mac σας έχει λιγότερο από 4GB μνήμης.

Έτσι λοιπόν αν είστε χαρούμενοι με τις αποδόσεις του συστήματος σας ως έχει και ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία καλύτερα να παραμείνετε εκεί που είστε.

Σχολιασμός στο φόρουμ