20.9 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Τα M1 Macs μπορούν πλέον να τρέξουν Windows εφαρμογές και παιχνίδια μέσω του CrossOver 20 | Βίντεο

    Γνωρίζουμε ήδη πως τα νέα Macs με τον M1 επεξεργαστή μπορούν να τρέξουν τόσο Intel όσο και ARM εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για το macOS και iOS αλλά οι χρήστες που βασίζονται στα Windows για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα έχουν χάσει σε αυτά τα μηχανήματα την υποστήριξη του Boot Camp. Πάρα αυτά η CodeWeavers ανακοίνωσε πως το CrossOver 20 πλέον δουλεύει στα Apple Silicon Mac κάτι το οποίο σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα για αυτά να τρέξουν Windows προγράμματα απευθείας από το macOS.

    Αν δεν γνωρίζετε το CrossOver ουσιαστικά πρόκειται για πλατφόρμα που είναι βασισμένη στο project ανοιχτού λογισμικού Wine που επιτρέπει την χρήση Windows περιβάλλοντος στο macOS και στο Linux. Με άλλα λόγια επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εγκατάσταση και να τρέχουν Windows προγράμματα σε άλλα λογισμικά χωρίς να χρειαστεί για παράδειγμα να γίνει εγκατάσταση των Windows ή η χρήση ενός virtual machine.

    Αν και η Apple όσο και η Microsoft επιβεβαίωσαν πως τα νέα ARM Macs δεν έχουν υποστήριξη Windows, τουλάχιστον για τώρα, η CodeWeavers κατάφερε να τρέξει το CrossOver 20 σε Macs με τον M1 επεξεργαστή.

    That’s incredible when you consider that we’re on literally the cheapest Apple Silicon device you can buy – one that gets thermally throttled and is missing a GPU core. I can’t tell you how cool that is; there is so much emulation going on under the covers.

    Η χρήση της πλατφόρμας αυτής έγινε δυνατή με την εγκατάσταση της macOS Big Sur 11.1 beta που φέρνει σημαντικές διορθώσεις στην Rosetta 2 τεχνολογία της Apple.

    Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο ποστ που υπάρχει στο CodeWeavers website.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.