Friday, May 29, 2020

Τα Ελληνικά νοικοκυριά μπορεί να μην έχουν θέρμανση αλλά έχουν προϊόντα τεχνολογίας

1476624_10153588820210457_388591456_n

Μπορεί η κρίση να έχει οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στον περιορισμό των αγορών τους όμως φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια προϊόντα που αντέχουν στην κρίση. Αυτά δεν είναι άλλα από τα προϊόντα τεχνολογίας και συγκεκριμένα τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Τα πιο πάνω δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά προέρχονται από την προσεκτική μελέτη των στοιχειών που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Πιο αναλυτικά το 2012 αυξήθηκαν κατά 9.262 τα νοικοκυριά που είχαν έγχρωμη τηλεόραση φθάνοντας τα 4.135.851 έναντι των 4.126.589 του προηγούμενου έτους. Με την αύξηση αυτή το 99.5% πλέον των ελληνικών νοικοκυριών διαθέτει έγχρωμη τηλεόραση.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των νοικοκυριών που διαθέτουν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υπήρξε αύξηση κατά 4.2 ποσοστιαίες μονάδες αφού αυξήθηκαν κατά 96.813. Πάντως στον τομέα αυτόν υπάρχουν περιθώρια καθώς προσωπικό υπολογιστή διαθέτει το 58% των νοικοκυριών.

Επίσης κατά 45.716 αυξήθηκαν οι οικογένειες που απέκτησαν κινητό μέσα στο 2012 συγκριτικά με το 2011. Η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε περαιτέρω φθάνοντας το 89.2%.

Από τις άλλες ηλεκτρικές συσκευές μείωση παρατηρείται στις οικογένειες που διαθέτουν DVD μια μείωση που μπορεί εν μέρει να ερμηνευτεί από το γεγονός ότι οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις μπορούν να «παίξουν» αρχεία ήχου, μουσικής και εικόνας μέσα από φορητές συσκευές αποθήκευσης (εξωτερικοί σκληροί δίσκοι κ.α.). Ο αριθμός των νοικοκυριών που διαθέτουν DVD μειώθηκε κατά 93.793.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι οι διαφημίσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των αλυσίδων ηλεκτρικών συσκευών που έχουν κατακλύσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν τελικά αντίκτυπο στο καταναλωτικό κοινό που παρά την κρίση δεν φείδεται στην αγορά προϊόντων τεχνολογίας.

Πηγή:Newsbeast.gr

Σχολιασμός στο φόρουμ

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!