Η Apple κυκλοφόρησε το iPad Pro περασμένη εβδομάδα, ως άμεσο ανταγωνιστή του νέου Surface Pro 4 της Microsoft. Τα high-end tablets απευθύνονται κυρίως σε δημιουργικούς επαγγελματίες, μαζί με τα Apple Pen και Surface Pen να διατίθονται ως τα ακριβή εργαλεία είσοδου για να συμπληρώσουν τα δάχτυλά σας.

Σας παρουσιάζουμε ένα νέο βίντεο που τα συγκρίνει, σκιαγραφώντας το Apple Pencil για το iPad Pro με το Surface Pen για το  καινούργιο Surface Book της Microsoft, το οποίο διαθέτει ισοδύναμη τεχνολογία απεικόνισης, όπως το Surface Pro 4.

Ο εκδότης Serenity Caldwell κατέληξε στο ότι το Surface Pen έχει την ίδια ανταπόκριση όπως το Apple Pencil, αλλά δήλωσε ότι η πίεση της γραφίδας της Microsoft ήταν ελαφρώς πιο δύσκολο να ελεγχθεί και είχαν περισσότερα προβλήματα στο γράψιμο μικρό τύπου κειμένων.

Το Verge έχει δημιουργήσει ένα παρόμοια βίντεο που παρέχει περισσότερα από μια σύγκριση υψηλού επιπέδου του iPad Pro εναντίον του Surface Pro 4.

Ο συντάκτης Jacob Kastrenakes πιστεύει πως το Apple Pencil “είναι ένα από τα καλύτερα του είδους” που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ, προσθέτοντας ότι το Surface  Pen “μπορεί να είναι λίγο λιγότερο φυσικό”, αλλά μπορεί να γίνει και γόμα λογισμικού-κάτι που δεν έχει το Apple Pencil.

Oι online  παραγγελίες για το Apple Pencil άρχισαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ τα Apple καταστήματα λιανικής πώλησης άρχισαν να λαμβάνουν πιο αξιόπιστες αποστολές του Apple Pencil.

Σχολιασμός στο forum