Η Apple σήμερα έκλεισε το αντίστοιχο των δικών μας φορολογιών δηλώσεων στην Αμερική. Με αφορμή αυτό το γεγονός η Apple ανακοίνωσε την ημερομηνία για την συνάντηση με τους μετόχους της, αλλά είχαμε και την εικόνα άλλων οικονομικών στοιχείων για την εταιρεία και τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Ο Tim Cook το 2018 λοιπόν αποκόμισε $15.6 εκατομμύρια έχοντας μια αύξηση από τα $12.83 εκατομμύρια που το δόθηκαν το 2017. Το ποσό αυτό αφορά $3 εκατομμύρια βασικό μισθό, $12 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις και $682.000 σε άλλες αποζημιώσεις.

Όπως και άλλες χρονιές άλλα στελέχη της Apple έβγαλαν περισσότερα χρήματα εξαιτίας και τον επιβραβεύσεων σε μετοχές. Έτσι λοιπόν για παράδειγμα ο CFO της Apple Luca Maestri αποκόμισε $26.51 εκατομμύρια.

Αν βέβαια στα κέρδη του Cook προστεθούν οι επιβραβεύσεις σε μετοχές τότε ο ισχυρός άντρας της Apple είδε φέτος τα κέρδη του να φτάνουν τα $136.68 εκατομμύρια.

Δείτε και παρακάτω:

Άλλα αξιοσημείωτα:

  • H Apple σημείωσε ρεκόρ κερδών σε όλα τα οικονομικά τρίμηνα του 2018
  • Είδε διψήφιο αριθμό ανάπτυξης πωλήσεων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές σε παγκόσμια κλίμακα
  • Αύξησε τον αριθμό των επί πληρωμών συνδρομητών πάνω από 50% φέρνοντας κέρδη πάνω από $330 εκατομμύρια
  • Έδωσε $100 δις σε προγραμματιστές του App Store
  • Κατάφερε όλες οι εγκαταστάσεις της να λαμβάνουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στο 100% και ξεκίνησε να επενδύει για τον ίδιο σκοπό και για τους προμηθευτές της.

Επίσης η Apple ξόδεψε το 2018 $310,981 για την προσωπική ασφάλεια του Tim Cook ενώ $294,082 ήταν το κόστος για τις αεροπορικές μεταφορές του. Όπως έχουμε αναφέρει κατά το παρελθόν ο Tim Cook και για λόγους ασφαλείας ταξιδεύει αποκλειστικά με ιδιωτικό τζετ.