17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πως να παίξετε Windows παιχνίδια στο Mac σας χωρίς εγκατεστημένα τα Windows

    Screen Shot 2015-01-31 at 03.39.31

    To Mac έχει πολλά παιχνίδια αλλά πάντα αυτά θα είναι λιγότερα σε σύγκριση με αυτά που συναντάμε στα Windows. Αν θέλετε λοιπόν να παίξετε όλους τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών στο Mac σας πρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows…. ή μήπως όχι;

    Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παίξετε Windows παιχνίδια στο Mac σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε Boot Camp και να εγκαταστήσετε τα Windows ή να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως τα VMWare Fusion ή Parallels Desktop.

    Από την στιγμή που οι πρώτοι Intel Macs έκαναν την εμφάνιση τους το 2006 μπορούμε να τρέξουμε τα Windows στο Mac μας. H Apple μάλιστα προσφέρει το λογισμικό για κάτι τέτοιο προ εγκατεστημένο και ακούει στο όνομα Boot Camp.

    H εν λόγω λύση είναι η καλύτερη δυνατή από την στιγμή που έχετε αρκετό χώρο στον σκληρό σας δίσκο για να σηκώσετε και τα Windows. Οι εναλλακτικές των VMWare Fusion ή του Parallels Desktop αλλά ακόμη και του δωρεάν Virtual Box είναι μια δεύτερη εναλλακτική που έχετε αλλά που σαν ομαλότητα και ευχρηστία πάντα θα υπολείπονται του Boot Camp.

    Αν όμως δεν θέλετε να δώσετε πολλά λεφτά είτε για να αγοράσετε τα Windows είτε για κάποια από τις παραπάνω εναλλακτικές λύσεις τότε σας προτείνουμε τους παρακάτω τρόπους για να απολαύσετε Windows παιχνίδια στο Mac σας χωρίς να έχετε εγκατεστημένο το λογισμικό της Microsoft.

    OnLive

    online-mac

    Η πρώτη λύση και προσωπική δική μας επιλογή είναι το OnLive. Το OnLive είναι μια cloud gaming υπηρεσία που σας επιτρέπει να παίξετε παιχνίδια πρακτικά παντού. Το OnLive δουλεύει μέσω απομακρυσμένου ελέγχου – Τα παιχνίδια παίζουν σε υπολογιστές της εταιρείας αλλά γίνονται stream στην δική σας συσκευή μέσω του Internet.

    H λύση αυτή δουλεύει για Mac, Windows PC, Android αλλά ακόμη και σε τηλεοράσεις.

    Το OnLive έχει μια σειρά διαφορετικών συνδρομών. Η μια επιλογή ακούει στο όνομα CloudLift και σας επιτρέπει να παίξετε παιχνίδια που έχετε ήδη στο Steam μέσω του cloud. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κωδικούς απ ευθείας από το OnLive. Η συνδρομή στοιχίζει $7.95 το μήνα.

    To PlayPack θα σας στοιχίσει $9.95 το μήνα και θα έχετε πρόσβαση σε πάνω από 250 τίτλους παιχνιδιών. Δεν χρειάζεται λογαριασμούς στο Steam.

    Τονίζουμε εκ νέου πως η λύση του OnLive για εμάς είναι η καλύτερη και αυτή που χρησιμοποιούμε προσωπικά. Βέβαια μιας και μιλάμε για μια streaming υπηρεσία η σύνδεση σας στο Internet είναι πάρα πολύ σημαντική. Έτσι θα χρειαστείτε μια σταθερή γραμμή με καλή ταχύτητα για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε αυτή την υπηρεσία.

    Wine

    Screen Shot 2015-01-31 at 03.42.46

    Οι Mac δεν ήταν οι μόνοι υπολογιστές που οι χρήστες ήθελαν να τρέξουν Windows. Πριν 20 χρόνια ένα project ξεκίνησε που θα επέτρεπε Windows λογισμικό να μπορεί να εγκατασταθεί σε POSIX συστήματα όπως το Linux. Το ονομάσανε The Wine Project και είναι μια προσπάθεια που συνεχίζει να υπάρχει και σήμερα. Το OS X είναι μια διαφορετική εκδοχή ενός POSIX συστήματος και έτσι το Wine τρέχει και στους Mac.

    To Wine δεν είναι ένας emulator. Ο ευκολότερος τρόπος να σας το εξηγήσουμε είναι πως δημιουργεί ένα συμβατό επίπεδο που μεταφράζει το Windows Application Programming Interface (API) σε κάτι που το Mac σας μπορεί να καταλάβει.

    Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα αλλά θα πρέπει να έχετε κάποιες τεχνικές γνώσεις. Υπάρχουν για αυτό τον λόγο μια σειρά από tutorials και οδηγούς online. Επίσης να τονίσουμε πως το Wine δεν λειτουργεί με όλα τα παιχνίδια και έτσι θα πρέπει να ψάξετε και για αυτό πριν πάτε να εγκαταστήσετε το οτιδήποτε.

    CrossOver

    crossover-mac

    H CodeWeavers δημιούργησε μια εφαρμογή που στην βάση της υπάρχει το Wine που αναφέραμε παραπάνω την εμπλούτισε με μια καλύτερη διεπαφή για τον χρήστη και έτσι γεννήθηκε το CrossOver.

    H εμπειρία μας με το εν λόγω είναι αρκετά μέτρια. Όπως και στην περίπτωση του Wine δεν υποστηρίζονται όλα τα παιχνίδια και οι επίσημοι τίτλοι που το κάνουν είναι πολλοί λίγοι. Η κοινότητα του CrossOver θα σας βοηθήσει να κάνετε πολλά πράγματα – ακόμη και να τρέξετε παιχνίδια που δεν είναι επίσημα συμβατά αλλά και πάλι θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά και να ακολουθήσετε μια σειρά από οδηγίες.

    Υπάρχει ένα δωρεάν trial για να το δοκιμάσετε.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles