Πως να δείτε iCloud Drive αρχεία στο iPhone και στο iPad σας | Οδηγός

0
741

Screen Shot 2014-11-12 at 02.44.26

Αν και το iCloud Drive συμπεριφέρεται σαν ένας ολοκληρωμένος διαχειριστής εγγράφων τόσο στα Windows όσο και στα Mac αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί και για τα iPhone και τα iPad. Όπως έχουμε αναφέρει ήδη δεν υπάρχει διαθέσιμη ακόμη μια επίσημη iCloud Drive εφαρμογή.

Έτσι λοιπόν αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο iCloud Drive στην iOS συσκευή σας θα χρειαστείτε μια εφαρμογή από το App Store για αυτή την δουλειά. Το πρόβλημα είναι πως οι διαθέσιμες εφαρμογές δεν υποστηρίζουν πάντα όλους τους τύπους αρχείων.

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

icloud_opener_iphone_screens

Μια δωρεάν εφαρμογή είναι και η iCloud Opener στο App Store και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλα τα iCloud Drive αρχεία σας από ένα σημείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προ εγκατεστημένο viewer για να κάνετε preview των αρχείων σας και εν συνεχεία να τα ανοίξετε μέσω μιας συμβατής εφαρμογής. Εν κατακλείδι το iCloud Opener λειτουργεί πως ένα hab έτσι ώστε να επιλέξετε το αρχείο που θέλετε πριν ανοίξετε την αντίστοιχη εφαρμογή για να κάνετε κάποια επεξεργασία.

Η τελευταία εφαρμογή που έμοιαζε με το iCloud Opener αφαιρέθηκε πολύ γρήγορα από την Apple οπότε κατεβάστε την σήμερα μιας και κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είναι διαθέσιμη.

Για να δείτε όλα τα αρχεία σας στο iCloud Drive σας συνιστούμε τα Documents 5 της Readdle και Goodreader, με την πρώτη εφαρμογή να έχει μια πιο φιλική διεπαφή.

Μόλις εγκαταστήσετε ένα από τα δύο

  1. Εκκινείτε το Documents 5 (ή Goodreader) στο iPhone ή στο iPad.
  2. Κάντε Tap στο cloud εικονίδιο στο κάτω μέρος.
  3. Κάντε Tap στο iCloud Drive.
  4. Πλοηγηθείτε στο αρχείο που θέλετε και κάντε tap για να το ανοίξετε.

icloud_drive_docuements_5_howto

Αν το Documents 5 υποστηρίζει το αρχείο δεν θα χρειαστείτε άλλη εφαρμογή και θα το ανοίξει άμεσα αν πάλι όχι θα πρέπει να ανοίξετε το αρχείο από μια άλλη εφαρμογή.

Σχολιασμός στο φόρουμ