14.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πρώην App Store υπεύθυνος αναφέρει πως η εταιρεία χρησιμοποιεί τους κανόνες του “ως όπλο απέναντι στον ανταγωνισμό”

    Πρώην υπεύθυνος του App Store της Apple ανέφερε στην επιτροπή του κογκρέσου που εξετάζει τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού πως η Apple χρησιμοποιεί τους κανόνες σε αυτό ως ένα όπλο απέναντι στον ανταγωνισμό. Τόνισε πως παράδειγμα αυτού είναι η Apple Arcade υπηρεσία με την εταιρεία να επιτρέπει την ύπαρξη μιας συνδρομητικής gaming υπηρεσίες την στιγμή που απαγορεύει υπηρεσίες όπως το Xbox Games Pass.

    O λόγος για τον πρώην App Store director Phil Shoemaker.

    Να τονίσουμε πως η Apple προσφέρει κάποια λύση σε αυτό. Εφαρμογές που προσφέρουν πρόσβαση σε κατάλογο παιχνιδιών μπορούν να ανέβουν στο App Store αρκεί κάθε τίτλος που θα περιέχεται σε αυτό τον κατάλογο να υπάρχει και ξεχωριστά στο App Store και να έχει εγκριθεί. Αυτή την πολιτική χρησιμοποιεί η GameClub εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο App Store.

    Βέβαια η GameClub προσφέρει επίσης μια συνδρομή ως in-app αγορά μέσα από το App Store. Αυτό σημαίνει πως η Apple λαμβάνει ένα 30% από αυτές τις συνδρομές τον πρώτο χρόνο και ένα 15% για τα υπόλοιπα έτη.

    Ένα από τα δυνατά επιχειρήματα του Shoemaker που ανέφερε στην επιτροπή ήταν το εξής:

    “Αν αναλογιστούμε πως η Apple επιτρέπει υπηρεσίες όπως το Netflix και το Spotify να είναι στο App Store χωρίς όμως να κάνει review κάθε περιεχομένου που προσφέρουν τότε γιατί να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στο gaming;”

    Η θέση τώρα της Apple είναι πως τα games είναι διαφορετικά από τις ταινίες και την μουσική μιας και προσφέρουν ενεργή διαδραστικότητα στον χρήση και έτσι οι καταναλωτές έχουν διαφορετικές προσδοκίες από αυτές.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.