13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πρώην μηχανικός της Intel αναφέρει πως τα προβλήματα των Skylake επεξεργαστών ήταν ο λόγος που ώθησε την Apple στην γρηγορότερη αλλαγή σε ARM επεξεργαστές

    Η Apple ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τα πλάνα της για την μετάβαση από τους Intel επεξεργαστές σε ARM δικού της σχεδιασμού chips για τα Mac με την εταιρεία να ονομάζει αυτή της την κίνηση “Apple Silicon Mac.” Η ανακοίνωση αυτή δεν δημιούργησε μεγάλη έκπληξη μιας και τα πλάνα αυτά της Apple φημολογούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ένα όμως πρόβλημα της εταιρείας με την Intel ίσως ήταν ο λόγος που όλα κινήθηκαν πιο γρήγορα σε αυτή την κατεύθυνση.

    Ο François Piednoël, ένας πρώην μηχανικός της Intel ανέφερε στο PCGamer πως η Apple ξεκίνησε να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με τους Intel επεξεργαστές από την Skylake αρχιτεκτονική που έκανε την εμφάνιση της το 2015. Οι επεξεργαστές αυτές είχαν πολλά προβλήματα εκείνη την περίοδο και η Apple ως πελάτης ήταν εκείνος με τα περισσότερα παράπονα.

    The quality assurance of Skylake was more than a problem, it was abnormally bad. We were getting way too much citing for little things inside Skylake. Basically our buddies at Apple became the number one filer of problems in the architecture. And that went really, really bad.

    Η Apple χρησιμοποίησε για πρώτη φορά Skylake επεξεργαστές το 2015 στα iMac και εν συνεχεία το 2016 στα MacBook Pro και MacBook μοντέλα.

    Ο πρώην μηχανικός της Intel αναφέρει πως η ποιότητα των επεξεργαστών αυτών δεν ήταν καθόλου μα καθόλου ικανοποιητική για την Apple που πραγματικά πρέπει να μίσησε αυτή την αρχιτεκτονική της Intel εκείνη την περίοδο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.