13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πληροφορίες τοποθεσίας που πουλήθηκαν από εφαρμογές αποκάλυψαν κινήσεις του Αμερικανικού στρατού στην Συρία

    Κινήσεις στρατιωτικών μονάδων της Αμερική στην Συρία αποκαλύφτηκαν μέσω πληροφοριών τοποθεσίας που ήταν διαθέσιμες προς αγορά από εφαρμογές smartphones. Οι πληροφορίες ήταν τόσες ώστε αναγνωρίστηκε μια βάση των Αμερικανών στην χώρα αυτή που δεν είχε δηλωθεί επίσημα.

    Οι ευαίσθητες αυτές πληροφορίες είχαν συλλεχτεί από εφαρμογές για τον καιρό, παιχνίδια και άλλες που χρησιμοποιήσαν οι Αμερικάνοι στρατιώτες κατά την διαμονή τους σε αυτή την “μυστική” βάση.

    Όπως αναφέρει η WSJ αυτή η διαρροή έγινε γνωστή όταν μια Αμερικανική εταιρεία που είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο λογισμικό για την καταγραφή των μεταναστών στην Συρία ανακάλυψε πως δεδομένα από Αμερικάνους στρατιώτες μέσω εφαρμογών που χρησιμοποιούσαν αποκάλυψε την θέση τους.

    Η PlanetRisk έδωσε στην WSJ πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα αυτών των περιοχών που όμως πλέον δεν υπήρχαν στρατιωτικές δυνάμεις έτσι ώστε να επαληθευτεί το παραπάνω.

    Παρά το γεγονός πως η PlanetRisk ανέφερε το θέμα σε Αμερικανικά υψηλόβαθμα στελέχη και άλλες εταιρείες είναι γνωστό πως συλλέγουν τέτοιες πληροφορίες που μάλιστα είναι διαθέσιμες για τον οποιοδήποτε θέλει να τις αγοράσει.

    Ο Αμερικανικός στρατός πήρε μέτρα όπως την απαγόρευση της χρήσης του TikTok σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές αλλά οι εφαρμογές που συλλέγουν και μεταπωλούν δεδομένα τοποθεσίας είναι τόσες πολλές που η μόνη σοβαρή λύση θα ήταν η απαγόρευση της χρήσης προσωπικών smartphones των στρατιωτών που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό. Αν βέβαια αναλογιστεί κάποιος πως οι στρατιώτες αυτοί λείπουν για μεγάλες περιόδους από τα σπίτια τους ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν απίστευτα αυστηρό ως προς την επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.