20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πλέον και το Bloomberg αναφέρει ότι το iPhone 15 μπορεί να αλλάξει σε θύρα φόρτισης USB-C το επόμενο έτος

    Ο αναλυτής της εφοδιαστικής αλυσίδας Ming-Chi Kuo μοιράστηκε πριν από δύο ημέρες ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η Apple αντικατέστησε τη δική της θύρα φόρτισης Lightning με την καθολική σύνδεση USB-C. Σήμερα μια δεύτερη αναφορά από μια αξιόπιστη πηγή, αυτή τη φορά το Bloomberg, προσθέτει ότι η Apple δοκιμάζει εσωτερικά ένα σχέδιο iPhone με USB-C.

    Η Apple παρουσίασε την υποδοχή Lightning με το iPhone 5 το 2012, αντικαθιστώντας την πιο δυσκίνητη υποδοχή dock 30 ακίδων με ένα μικρότερο και αναστρέψιμο βύσμα. Μια δεκαετία αργότερα, η Apple ακόμα να βασίζεται στη Lightning και για τη σειρά iPhone 14 αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

    Ωστόσο, η Apple έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της σειράς iPad από Lightning σε USB-C και οι υπολογιστές MacBook χρησιμοποιούν φόρτιση USB-C για περισσότερα από πέντε χρόνια. Η Apple χρησιμοποιεί επίσης USB-C σε όλους τους φορτιστές συσκευών της — συμπεριλαμβανομένων των νέων iPhone.

    Σύμφωνα με όσα προέβλεψε ο Ming-Chi Kuo νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Bloomberg αναφέρει ότι ενώ η Apple δοκιμάζει εσωτερικά ένα σχέδιο iPhone με USB-C αντί του Lightning, η αλλαγή δεν θα γίνει πριν από το επόμενο έτος. Αυτό θέτει την αλλαγή στη λεγόμενη σειρά iPhone 15 που πιθανότατα θα φτάσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

    Η έκθεση αναφέρει την πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Apple να υιοθετήσει ένα πρότυπο που χρησιμοποιείται από άλλους κατασκευαστές smartphone ως έναν λόγο για τη διερεύνηση της λύσης αυτής και της εφαρμογής της σε μελλοντική iPhone σειρά.

    Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων θα μπορούσε να είναι ένας άλλος παράγοντας. Οι βελτιώσεις στις ταχύτητες μεταφοράς USB-C θα μπορούσαν να σημαίνουν λιγότερη εργασία μηχανικής για την εταιρεία που δεν έχει διατηρήσει την Lightning συνδεσμολογία ανταγωνιστική από την άποψη της απόδοσης. Η Apple φημολογείται ότι θα ενισχύσει τους ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων Lightning σε USB 3.0 ξεκινώντας με το iPhone 14 Pro αυτό το φθινόπωρο, αλλά τα iPad που χρησιμοποιούν USB-C ήδη αποκομίζουν πλεονεκτήματα των ταχύτερων ρυθμών μεταφοράς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.