14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Παραγωγή Apple Car: Οι μετοχές των Ιαπωνικών εταιρειών στην αυτοκινητοβιομηχανία σε αύξηση με τις φήμες να φουντώνουν

    Η αναφορές για το φημολογούμενο Apple Car και τα πλάνα παραγωγής τους φουντώνουν μέρα με την μέρα. Έτσι από την μία διαβάζουμε πως η Apple είναι κοντά σε συμφωνία με την Hyundai για μια συμφωνία στα $3.6 δις και μια παραγωγή 100,000 αυτοκινήτων μέσω της θυγατρικής της Kia στο εργοστάσιο στην Αμερική και από την άλλη διαβάζουμε πως η Apple έχει προσεγγίσει και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

    Στο δημοσίευμα της WSJ σήμερα έχουμε μια αναπαραγωγή προηγούμενων αναφορών και επιπλέον την αναφορά πως η Hyundai ετοιμάζεται για την παραγωγή του Apple Car.

    “Η Hyundai συζήτησε με την Apple για επένδυση περισσότερων από $3 δις σε μια συμφωνία με την Kia για την παραγωγή του Apple Car αρχής γενομένης το συντομότερο το 2024. Σε μια τέτοια συμφωνία περί τα 100,000 τέτοια οχήματα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν τον πρώτο χρόνο στον εργοστάσιο της Kia στην Georgia. Πρόσφατα μάλιστα επίσημα στελέχη της Hyundai – Kia ψάχνουν να συνάψουν συνεργασίες σε περίπτωση που τελικά επέλθει αυτή η συμφωνία.”

    Από την πλευρά του το Bloomberg αναφέρει πως υπάρχουν έντονες εικασίες πως η Apple συζητάει με Ιαπωνικές εταιρείες επίσης.

    “Οι φήμες πως η Apple αναζητάει έναν συνεργάτη για την δημιουργία του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχουν εξαπλωθεί στην Κορέα και την Ιαπωνία όπου εκεί μεγάλες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας είδαν να αυξάνονται οι μετοχές τους με βάση αυτό. Το Nikkei αναφέρει πως η Apple είναι σε συζητήσεις με τουλάχιστον έξι εταιρείες με τις Nissan Motor και Mitshubishi Motor να αποτελούν καλές περιπτώσεις.”

    Όταν ρωτήθηκαν οι Mitsubishi και Subaru απέρριψαν τέτοιες φήμες με τις υπόλοιπες εταιρείες να μην σχολιάζουν κάτι.

    Τέλος ο Ming-Chi Kuo εικάζει πως η Apple θα χρησιμοποιήσει το E-GMP σασί της Hyundai με χαρακτηριστικά όπως 80% φόρτιση σε 18 λεπτά κ.α την ίδια ώρα που το CNBC ανέφερε πως η πρώτη έκδοση του Apple Car θα είναι εντολές αυτόνομη και δεν θα σχεδιαστεί για να έχει έναν οδηγό….

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.